Două noi microbuze școlare vor ajunge la Fălticeni. Unul va fi repartizat Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”Local

Două noi microbuze școlare vor ajunge la Fălticeni. Unul va fi repartizat Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”

       Accesări: 2550

Investițiile pentru mediul educațional au prioritate. Nu doar proiectele pentru modernizarea clădirilor sau eficientizarea energetică sunt în atenția autorităților locale, ci și cele privitoare la mobilitate. Primăria Municipiului Fălticeni va achiziționa în viitorul apropiat două noi microbuze școlare.

Unul dintre acestea este un microbuz cu propulsie electrică, iar un altul exemplar este dotat cu motorizare clasică.

Microbuzul electric va fi repartizat Școlii „Alexandru Ioan Cuza” pentru transportul elevilor din zonele mărginașe ale orașului.

Acesta va fi achiziționat prin PNRR, cu ajutorul unui proiect realizat împreună cu Consiliul Județean Suceava.

Edilul Cătălin Coman susține că unul dintre microbuze va fi cumpărat până la 1 septembrie, altfel încât elevii să beneficieze de transport în condiții bune și sigure până la unitatea de învățământ.

Primăria Municipiului Fălticeni va amplasa și o stație electrică de încărcare, la nivel local urmând să funcționeze cel puțin șase astfel de stații printr-un alt proiect cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu.

Al doilea microbuz școlar, echipat cu motorizare clasică, va fi achiziționat din bugetul local.

Costurile se ridică la 300.000 de lei.

Microbuzul va fi utilizat pentru deplasările elevilor la olimpiade și concursuri naționale fie la competițiile sportive sau în proiecte educaționale.

La momentul actual, există un singur microbuz școlar la nivel municipal, după ce un alt microbuz a fost retras din circulație pe fondul utilizării îndelungate.

ȘTIRI