Accesări: 1608

Vești bune pentru cei mici. Locurile de joacă din municipiul Fălticeni se redeschid începând de mâine, 17 aprilie, după ce mai multe săptămâni la rând au fost închise pe fondul scenariului galben, dar și a ratei fluctuante a incidenței. Decizia aparține primarului Cătălin Coman, care deține și funcția de președinte al Comitetului Local pentru Situație de Urgență.

Hotărârea privind redeschiderea parcurilor de joacă a fost luată astăzi, 16 aprilie, după ce documentul fost supus atenției și analizei membrilor și consultanților CLSU Fălticeni.

Tot de mâine se redeschide și parcul de aventură, aflat ângă Baza de Agrement „Nada Florilor”.

Redeschiderea acestora este posibilă pe fondul scenariului verde, dar și a numărului tot mai scăzut de cazuri active de infecție cu noul coronavirus la nivelul municipiului.

La data de 16 aprilie erau 14 cazuri active de coronavirus în Fălticeni, incidența fiind de 0,45 la mia de locuitori.

Spațiile de joacă vor fi deschise zilnic, de la ora 10 la ora 20.

Acestea vor fi dezfinfectate zi de zi, în intervalul 7-9 dimineața. Igienizarea va fi realizată de angajații DPU (Direcția Utilități Publice) cu ajutorul atomizoarelor care vor utiliza biocid.

Deschiderea celor 18 locuri de joacă din Fălticeni se face cu respectarea normelor și condițiilor prevăzute în perioada pandemiei. Echipajele Poliției Locale vor supraveghea și monitoriza respectarea regulilor de distanțare socială.

Tot de mâine, 17 aprilie, se redeschide și Parcul de aventură. Altă veste bună este că iubitorii de sport și mișcare vor putea alerga pe pista Stadionului „Constantin Jamaischi” (fost Tineretului) din cartierul Maior Ioan.

Primarul Cătălin Coman solicită localnicilor să respecte normele de distanțare sociale în spațiile amintite, iar pentru părinții care vor merge cu copiii la locurile de joacă să aibă în atenție păstrarea curățeniei și funcționalității aparatelor. În anii din urmă, anumite echipamente au fost deteriorate intenționat, ceea ce a însemnat alocarea de fonduri pentru reparații și închiderea temporară a unor spații.

ȘTIRI