Parcările publice cu plată din Fălticeni s-au scumpit. Cât plătim de la 1 ianuarie 2022. Încasările vor crește la bugetul localLocal

Parcările publice cu plată din Fălticeni s-au scumpit. Cât plătim de la 1 ianuarie 2022. Încasările vor crește la bugetul local

       Accesări: 4215

Începutul de an coincide cu o serie de scumpiri. Parcările publice cu plată de pe raza municipiului Fălticeni au, începând de astăzi, tarife mai mari. Modificarea prețurilor a fost aprobată în noiembrie 2021.

Proiectul de hotărâre a fost votat în luna noiembrie de aleșii locali.

Tarifele parcărilor publice s-au dublat de la 1 ianuarie 2022.

Parcarea pentru o oră costă 2 lei. Cei care doresc să plătească locul de parcare pentru 24 ore vor plăti 10 lei. Anul trecut prețurile erau de 1 leu pentru o oră, respectiv 5 lei pentru o zi.

Măsura scumpirii vizează atragerea de fonduri mai consistente la bugetul local.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În municipiul Fălticeni sunt montate 20 de parcometre în zona centrală, pe Bulevardul Revoluției și Strada Republicii, cât și pe Bulevardul 2 Grăniceri.

Anul trecut, în luna august, au fost montate șase aparate noi și pe străzile Nicolae Beldiceanu (între la piața agroalimentară și poliție, pe strada Nicu Gane (între Supermarket Simos și Muzeul Apelor), cât și în piața Mihail Sadoveanu.

Locul de parcare public este contracost între orele 8 – 18, de luni până sâmbătă. Duminica nu se taxează parcarea.

Anul trecut, încasările lunare cumulate erau, în medie, de 10.000 de lei pe lună, respectiv 120.000 de lei anual. Anul acesta, dată fiind scumpirea, încasările din parcometre, vărsate la bugetul local, ar putea atinge și chiar depăși 200.000 de lei.

ȘTIRI