Panică printre fălticeneni. Un avion militar al Forțelor Aeriene Române și-a făcut apariția într-un zbor la joasă înălțimeLocal

Panică printre fălticeneni. Un avion militar al Forțelor Aeriene Române și-a făcut apariția într-un zbor la joasă înălțime

       Accesări: 8117

Monente de panică, în plină zi. Un avion care a survolat municipiul Fălticeni a stârnit neliniște printre locuitorii urbei. Avionul s-a învârtit în mod repetat deasupra orașului, iar oamenii au ajuns să-și pună tot felul de întrebări.

În jurul orei 12, un avion militar a zburat la joasă înălțime, atrăgând toate privirele spre cer.

Astfel de apariții sunt rarisime pe cerul Fălticeniului, iar localnicii s-au gândit la ce-i mai rău, având în vedere situația din Ucraina.

Din fericire, prezența avionului militar, al cărui zgomot puternic i-a panicat pe oameni, nu a fost decât un zbor demonstrativ. Unul neanunțat.

Aparatul de zbor, un IAR 99 Șoim, și-a făcut de două ori apariția, la 10 minute distanță, trecând deasupra cartierelor Maior Ioan, Republicii, Șoldănești și zona centrală.

Mahanu Design

Același lucru s-a întâmplat și în municipiul Suceava, localnicii de aici punându-și multe întrebări în privința prezenței avionului militar.

Autoritățile județene au explicat că este vorba despre o aeronavă care executa un zbor demonstrativ, în cadrul unei campanii pentru promovarea ofertei educaționale a Forțelor Aeriene Române, aflate la un colegiu din municipiul Suceava.

Forțele Aeriene Române au precizat într-un comunicat de presă faptul că în perioada 24 – 26 mai 2022, Statul Major desfășoară o campanie de promovare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene în garnizoanele Suceava, Piatra Neamț și Bacău.

Activitățile de promovare se vor desfășura pe data de 24 mai, între orele 12.00-14.00, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava.

În cadrul întrunirilor, desfășurate cu sprijinul centrelor militare județene, atât elevii de liceu, cât și persoanele interesate de o carieră militară, vor afla detalii privind oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal.

Acestora li se vor prezenta aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ai Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație.

La sfârșitul fiecărei activități, în funcție de condițiile meteorologice, aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române vor survola locațiile.

Activitatea este condusă de reprezentanți ai Oficiului personal și mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, iar la activitate pot participa atât elevii din clasele terminale din colegiile tehnice și reale din județele vizate, respectiv Suceava, Neamț și Bacău, cât și persoanele interesate de o carieră militară.

ȘTIRI