Accesări: 1123

Noi măsuri importante pentru sistemul sanitar. Toate internările pentru operații și investigații care nu sunt urgente se suspendă pentru 14 zile în toată țara. Anunțul a fost făcut de Grupul de Comunicare Strategică.

În ordinul semnat astăzi de ministrul MAI, se menționează toți pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați în 48 de ore, începând de marți.

De asemenea, se suspendă toate internările pentru operații care nu sunt urgente.

Ordinul comandantului acțiunii a fost emis luni, 23 martie, și intră în vigoare din 24 martie 2020.

Ordinul este avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Se suspendă și consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

ȘTIRI