Opt unități de învățământ găzduiesc procesul de votare din Fălticeni. Luni sunt cursuri. Vin sau nu elevii la școală?Local

Opt unități de învățământ găzduiesc procesul de votare din Fălticeni. Luni sunt cursuri. Vin sau nu elevii la școală?

       Accesări: 613

Alegerile locale sunt în plină de desfășurare. Procesul de votare din Fălticeni are loc în opt unități de învățământ. 19 dintre cele 20 de secții, pentru acest scrutin, se află în școli, grădinițe și colegii.

Urnele vor fi închise la ora 22:00, dacă nu mai sunt alegători, însă dacă în secție mai sunt persoane care așteaptă la rând, procesul de votare se va prelungi până cel mult la ora 23:59.

Ținând cont că anul acesta sunt alegeri comasate, cu cinci buletine de vot, numărarea lor pe fiecare secție va necesita, cel mai probabil, mai mult timp decât la alegerile din anul 2020.

Părinții și elevii s-au întrebat dacă unitățile de învățământ din Fălticeni vor funcționa mâine, iar cursurile vor începe la 8:00.

Directorii școlilor, colegiilor și grădinițelor ne-au răspuns că orele vor începe după programul obișnuit, cursurile nefiind afectate în niciun fel.

Ei mai spun că personalul nedidactic va fi prezent la primele ore ale dimineții, pentru curățenie, astfel încât orele se vor desfășura fără probleme.

Spre exemplu, pentru preîntâmpinarea oricăror probleme, la Colegiul Național „Nicu Gane” secțiile de votare au fost amenajate în cadrul cantinei.

La Colegiul „Vasile Lovinescu” una dintre secții este amenajată în cancelarie, în timp ce la GPP „Pinocchio”, cele trei secții funcționează la parterul instituției.

Trei secții sunt amenajate și la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, unde de asemenea, direcțiunea dă asigurări că procesul educațional va fi reluat mâine dimineață de la ora 8:00.

ȘTIRI