Accesări: 3470

Problemele continuă în sistemul de învățământ local. Alți doi profesori ai Colegiului Național „Nicu Gane” s-au infectat cu noul coronavirus. Testele au fost confirmate pozitiv în cursul zilelor de luni și marți.

Numărul profesorilor infectați ajunge la șase. Trei dintre aceștia s-au vaccinat cu schema completă.

Un al șaptelea profesor este în carantină, fiind contact direct al unei persoane infectate.

Trei clase de la Colegiul Național „Nicu Gane” susțin cursurile în sistem online. De la începutul anului școlar și până acum șase clase au trecut de la ore cu prezență fizică, la orele cu predare de la distanță.

De mâine, 6 octombrie, o clasă a XII-a intră la cursuri în format online.

Alma Clinic

Astăzi, 5 octombrie, de Ziua internațională a Educației, nu se fac cursuri. Elevii și profesorii sunt liberi.

Cei șapte profesori care s-au infectat sau se află în situația de a fi contact direct predau limba și literatura română, matematică, chimie, economie, informatică și limba franceză.

Directorul adjunct Ioan Caulea susține că profesorii care se află acum în izolare sau carantină sunt supliniți de un profesor pensionar calificat și de colegi din școală cu aceeași specializare sau, în unele situații, care predau alte discipline decât titularii .

În acest context, în cazul în care va crește numărul de profesori infectați sau sunt în situația de a fi contact direct cu o persoană infectată, situația va deveni foarte critică, existând riscul ca orele în format clasic să nu poată fi suplinite de personal calificat, astfel încât elevii să recupereze conținuturile nepredate din programa școlară după revenirea cadrului didactic titular la școală, conform unui program remedial adaptat fiecărei clase.

ȘTIRI