Noutăți la spitalul din Fălticeni. Cabinete de oncologie și reumatologie deschise în Ambulatoriul de SpecialitateSănătate

Noutăți la spitalul din Fălticeni. Cabinete de oncologie și reumatologie deschise în Ambulatoriul de Specialitate

       Accesări: 9736

Primăvara aduce noutăți în zona de sănătate. Două noi cabinete au fost deschise la Ambulatoriul de Specialitate din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, unde sunt realizate consultații. Este vorba despre un cabinet de reumatologie și unul de oncologie, două premiere pentru unitatea medicală.

Acestea completează paleta de servicii în asistența medicală ambulatorie, pentru zona arondată municipiului Fălticeni, adresată unei populații de peste 150.000 de persoane.

Ambele cabinete, echipate cu aparatură și echipamente noi, funcționează de la jumătatea lunii aprilie.

Cele două specialități își fac loc în lista serviciilor medicale în urma unei analize realizate de conducerea spitalului pe statistica ultimilor ani.

Pe fondul îmbătrânirii populației, în segmentul recuperării medicale și al reumatologiei s-au regăsit tot mai multe solicitări la nivelul spitalului din Fălticeni.

În egală măsură, din păcate, creșterea procentului afecțiunilor neoplazice (cancer) și cererile numeroase pentru Secția Paliative, din cadrul Centrului de Sănătate din Vadu Moldovei, au impus înființarea unui cabinet de oncologie.

Medici specialiști din Fălticeni

Cele două specialități sunt deservite de medici tineri, medici specialiști din Fălticeni.

Consultațiile la cabinetul de reumatologie de medicul Mihaela Pînzaru, iar la cabinetul de oncologie de medicul Stelian Gheorghițe.

Programul de consultații este luni – vineri, între orele 8 și 15.

Persoanele își pot programa telefonic vizita la cei doi medici, la numerele 0755 051 351 (cabinet reumatologie) și 0740 090 287 (cabinet oncologie).

Întorși acasă, după absolvirea facultății și încheierea rezidențiatului, Mihaela și Stelian fac parte din noua generație de specialiști în halate albe, care își asumă rolul nobil al meseriei de medic.

Consultații gratuite la reumatologie și oncologie

Pacienții pot beneficia la cabinetele amintite de servicii decontate de CAS, respectiv consultații gratuite, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, dar și de consultații cu plată, acolo unde este cazul.

În cadrul consultațiilor, medicii pot prescrie rețete, tratamente sau elibera concedii medicale.

Ambele cabinete funcționează la primul etaj din cadrul clădirii spitalului.

Se pot face internări pentru investigații

Cabinetele de reumatologie și oncologie au corespondență în cadrul Secției Medicină Internă

Managerul Vlad Morariu a explicat faptul că cele două noi cabinete au corespondență în secția Medicină Internă din cadrul spitalului.

Fiecare specialitate în parte, reumatologie și oncologie, dispune de câte cinci paturi pentru internare continuă.

Asta înseamnă că pacienții care au nevoie de investigații suplimentare sau trebuie monitorizați un timp mai îndelungat vor fi internați. Aceștia vor beneficia de toate serviciile medicale oferite oricărui pacient.

Spitalul dispune de aparatură ultramodernă pentru realizarea analizelor și investigațiilor medicale ce impun standarde înalte în domeniu.

ȘTIRI