Noutate în sistemul medical din Fălticeni. Fosta Policlinică va deveni Centru pentru Medicina de FamilieExclusiv

Noutate în sistemul medical din Fălticeni. Fosta Policlinică va deveni Centru pentru Medicina de Familie

       Accesări: 8945

Schimbări importante sunt previzionate pentru sistemul local de sănătate. Deschiderea noului spital din Fălticeni, moment care, potrivit primarului Cătălin Coman, se va produce în toamna acestui an, va genera o serie de modificări la nivel organizatoric în schema infrastructurii medicale. Trei clădiri, în care funcționează diferite compartimente și secții vor fi redate Primăriei.

Secția Pediatrie (spitalul de copii) și Ambulatoriul Integrat (fosta Policlinică) vor fi mutate în noul spital, iar imobilele în care funcționează în prezent vor reveni în portofoliul autorităților locale.

În locul Ambulatoriului de Specialitate va funcționa primul Centru Integrat pentru Medicina Familie din Fălticeni.

Acesta ar urma să devină operațional din toamna anului viitor sau cel mai târziu în anul 2022.

Cabinetele medicale din actualul ambulatoriu vor fi relocate în noul spital, la primul etaj.

Planul autorităților locale fălticenene este ca reorganizarea imobilului să asigure cadrul necesar pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții mult mai bune, deoarece medicii de familie sunt responsabili pentru asigurarea de îngrijiri continue oricărei persoane care necesită asistență medicală, fără deosebire de vârstă, sex şi boală.

Aproximativ 90% din spațiile existente vor rămâne goale. Cabinetele de pediatrie de la parter, cabinetul de psihiatrie de la ultimul etaj și cabinetele stomatologice vor continua să funcționeze în imobil, acestea fiind în proprietatea medicilor.

Pentru a-și putea continua activitatea în condiții cât mai bune, medicii de familie vor avea la dispoziție spațiile libere din actualul Ambulatoriu de Specialitate.

Municipalitatea își propune să reunească în acest centru toți medicii de familie din oraș. La ora actuală în Fălticeni profesează 12 de medici de familie.

În cadrul noului Centru Integrat pentru Medicina de Familie ar putea activa și medici de pe alte specialități.

Clădirea Ambulatoriului datează din august 1965, când își începea activitatea fosta Policlinică.

ȘTIRI