Noua creșă din Fălticeni va începe activitatea pe 6 noiembrie. Condiții de nota 10! Prima serie are 125 de copiiExclusiv

Noua creșă din Fălticeni va începe activitatea pe 6 noiembrie. Condiții de nota 10! Prima serie are 125 de copii

       Accesări: 2332

Moment mult așteptat de părinți. Noua creșă „Sfânta Ana” din Fălticeni își va începe activitatea peste numai câteva zile. Pregătirile pentru deschidere sunt pe ultima sută de metri, cele mai importante detalii, precum ședința cu părinții și personalul didactic fiind desfășurate înaintea vacanței de toamnă.

Lunile septembrie și octombrie au fost intense.

În ultimele trei săptămâni au avut loc concursurile pentru angajarea cadrelor didactice, dar și cele pentru personalul auxiliar.

La nivel de unitate au fost stabilite meniurile pentru copii și au fost extinse dotările creșei cu fonduri de la bugetul local pentru a-i putea găzdui pe cei 125 de micuți.

Spre finalul lunii octombrie au fost constituite Comitetele de părinți și s-a întrunit Consiliul Consultativ al Părinților.

Codrin Benta

Activitatea începe de luni

Noua creșă va fi deschisă la 10 luni după finalizarea lucrărilor de construire. În tot acest timp s-a încheiat și recepția finală, unitatea primind calificativul „Foarte bine” în evaluarea realizată de ARACIP.

Inaugurarea oficială a fost făcută în decembrie anul trecut, înaintea sărbătorilor de iarnă, în prezența unui număr mare de oficialități, printre care fostul Ministru al Dezvoltării, demnitari, primari și consilieri locali.

Procedurile birocratice, cât și lipsa unei legislații clare, au împiedicat deschiderea creșei din Fălticeni la începutul anului școlar actual.

Pe fondul cererii foarte ridicate, locurile pentru copii au fost suplimentate de la 70 la 125 de locuri.

Unitatea va funcționa cu 42 de angajați, dintre care 14 cadre didactice, un director și un personal auxiliar format din 27 de angajați.

Profesoara Mariana Amariei este directoarea creșei din municipiul Fălticeni, prima creșă deschisă în ultimii 30 de ani.

Creșa va funcționa cu program prelungit

Noua creșă din Fălticeni este prima creșă verde din România, terminologie care definește nu doar gradul ridicat de eficiență energetică, dar și faptul că sistemul din dotare utilizează energia solară pentru producerea agentului termic.

Condițiile oferite sunt excelente.

Confortul termic, dotările numeroase, spațiile vitrate care permit luminii naturale să „inunde” interiorul sunt dublate de ambianța atrăgătoare prin desenele murale și abordarea cromatică.

Creșa „Sfânta Ana” din Fălticeni va funcționa după un program specific creșelor cu program prelungit, între orele 7:30 și 17:30, pentru toate activitățile, de la sosirea și până la plecarea celor mici, programul general de funcționare fiind între orele 6:30 și 20:00.

Prima zi de activitate va fi 6 noiembrie.

Copiii vor putea servi micul dejun și prânzul, vor avea program de somn, la miezul zilei, activități recreative și de joc.

Prima serie va avea 125 de copii împărțiți pe șapte grupe, trei grupe mijlocii (1-2 ani) și patru grupe mari (2-3 ani).

„Părinții sunt foarte încântați de condițiile oferite de creșă. Aici lucrează doar personal cu studii superioare. Serviciile creșei vor fi de cea mai înaltă calitate.”, ne-a declarat directoarea unității. „Este un nou început și suntem optimiști în privința acestuia. Și noi și părinții am așteptat acest moment, al începerii activității. Îi așteptăm pe toți, cu drag, luni, pe 6 noiembrie.”

Condițiile și dotările sunt la superlativ

Unitatea pentru educație timpurie, din Fălticeni, nu este o simplă creșă, ci un loc unde personajele din povești și jucăriile educative dau o notă aparte.

Atmosfera interioară este plină de culoare.

Animăluțe simpatice sunt așezate pe dulăpioarele aflate pe hol, în timp ce norii luminează dormitoarele.

Patru săli de joacă și șapte camere de dormit vor fi la dispoziția primei serii în care sunt înscriși 125 de copii.

Nuanțe de verde, albastru, maro, verde și portocaliu, mai intense sau pastelate, completează atmosfera din fiecare încăpere.

Camerele beneficiază de spații vitrate mari, ceea ce permite un flux consistent de lumină naturală.

Creșa are bucătărie și spălătorie proprie, grupuri sanitare pentru băieți și fete, sală de activități, biberonerie, călcătorie vestiare, spații pentru servit masa, cabinet medical și spații administrative.

ȘTIRI