Accesări: 8825

Măsuri noi pentru două localități din zona Fălticeni. Orașul Dolhasca și Comuna Vadu Moldovei se află în scenariul galben, iar autoritățile au instituit alte restricții pentru următoarele 14 zile. Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-au întrunit în ședință extraordinară, în sesiune desfășurată în sistem electronic, și au adoptat o hotărâre privind desfășurarea activităților economice și culturale din cele două localități, în actualul context epidemiologic.

Începând de la 1 decembrie, ora 0:00, au intrat în vigoare noul set de măsuri în scopul limitării și prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Este vorba de un cinci restricții care se vor aplica până pe 14 decembrie, ora 24:00.

În această perioadă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.

Altă măsură prevede ca activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 23:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri;

În hotărârea CJSU Suceava se menționează și faptul că cu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Ultima restricție din setul de măsuri adoptat stabiliește că activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 06:00 – 23:00.

Măsurile dispuse în baza acestei hotărâri vor fi reevaluate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

La data de 30 noiembrie, rata de infecție în orașul Dolhasca era de 1,99, iar în comuna Vadu Moldovei de 2,42.

ȘTIRI