Noi reguli pentru candidații din Fălticeni care vor să obțină permisul de conducere. Cine are prioritate în februarieLocal

Noi reguli pentru candidații din Fălticeni care vor să obțină permisul de conducere. Cine are prioritate în februarie

       Accesări: 3849

Probleme vechi, soluțiile se lasă așteptate. Tinerii fălticeneni care vor să obțină un permis trebuie să se înarmeze cu răbdare. Decalajul între proba teoretică și examenul de traseu este de jumătate de an, județul Suceava fiind campionul Moldovei la acest capitol.

Situația nu se va îndrepta prea curând, însă sunt și vești bune.

Vești bune pentru cei care urmează să intre, cât mai curând, în rândul șoferilor.

Prioritare în luna februarie vor fi solicitările candidaților fălticeneni ale căror dosare expiră la 31 mai 2022 și au susținut un examen de traseu.

În același timp, prioritare vor fi și solicitările candidaților ale căror dosare expiră la 30 iunie 2022 și nu au susținut deloc examen de traseu.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Cel puțin așa spun reprezentanții Prefecturii Suceava care arată că „dreptul de a solicita audiență este garantat și asigurat pentru toți solicitanții”.

Decizia a fost luată după analiza impactul organizării periodice a sesiunilor suplimentare de examinare la proba practică în vederea obținerii permisului de conducere pentru candidații care au susținut și promovat doar proba teoretică și se află la limita de expirare a dosarului de înscriere la examen, precum și modalitatea de organizare a audiențelor.

Aceștia mai spun că deficitul de personal în rândul examinatorilor serviciului fac ca solicitările menționate să fie tratate cu prioritate.

Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat analizarea temeinică a dosarelor prezentate în cadrul programului de audiențe, precum și organizarea acestuia astfel încât să fie respectate atât măsurile de protecție impuse de autorități în actualul context pandemic, cât și asigurată de către personalul serviciului a unei atitudini profesioniste și respectuoase față de beneficiarul serviciului public.

În luna martie vor fi prioritare solicitările candidaților din Fălticeni ale căror dosare expiră la 30 iunie 2022 și au susținut un examen de traseu, cât și solicitările candidaților fălticeneni ale căror dosare expiră la 31 iulie 2022 și nu au susținut deloc examen de traseu.

Programarea pentru sesiunile suplimentare se realizează funcție numărul de examinatori avut la dispoziție, ca urmare a solicitărilor celor interesați adresate în cadrul audiențelor susținute în fiecare zi de miercuri, între orele 15.00 – 17.00, de către conducerea S.P.C.R.P.C.I.V., la sediul serviciului din municipiul Suceava, în incinta Complexului Comercial Iulius Mall.

ȘTIRI