Modificări în Codul Rutier. Fără pedepse pentru comportament agresiv și dovadă cu drept de circulație pentru vitezomaniActualitate

Modificări în Codul Rutier. Fără pedepse pentru comportament agresiv și dovadă cu drept de circulație pentru vitezomani

       Accesări: 3302

Schimbare la schimbare. Codul Rutier este din nou modificat, asta pentru că aleșii neamului s-au răzgândit în privința unor aspecte. Deputații PSD, PNL și UDMR au votat pentru eliminarea articolului care definea comportamentul agresiv la volan, iar conducătorul auto era sancționat cu suspendarea permisului pentru 30 de zile.

Altă modificare în Codul Rutier este cea legată de vitezomani.

Șoferii surprinși de radar, cu peste 70 km/h, peste limita maximă de viteză, vor primi dovadă cu drept de circulație, după ce li se suspendă permisul auto. La momentul actual, dovada este fără drept de a urca la volan.

Noile modificări vin la nici trei luni după aprobarea Ordonanței de Urgență prin care s-au înăsprit pedepsele pentru șoferii vitezomani și agresivi, însă însă Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților câteva sancțiuni trebuie să fie mai blânde cu autorii lor.

Din luna februarie, Codul Rutier a devenit mult mai dur pentru șoferi, iar de atunci și până acum peste 400 de persoane au fost sancționate pentru comportament agresiv în trafic.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

România are în plan ca până în 2030 să reducă la jumătate numărul victimelor din accidentele de circulație, deputații din Comisia de Transporturi au alte gânduri.

Dacă noile reglementări vor intra în vigoare, un șofer care circulă cu 200 km pe oră pe autostradă va scăpa cu o amendă de 650 de lei, în loc să îi fie suspendat permisul de conducere pentru patru luni.

Pentru ca modificările, aduse de deputații din Comisia de Transporturi, să intre în vigoare, acestea trebuie să fie votate și în plenul Camerei.

România ocupă un nedorit loc 1 la accidente rutiere în Europa. Numai anul trecut peste 20.000 de persoane și-au pierdut viața pe șoselele din țara noastră.

ȘTIRI