Municipiul Fălticeni se apropie de scenariul verde. Comuna Forăști iese din scenariul roșu. Două localități rurale rămân în scenariul galbenLocal

Municipiul Fălticeni se apropie de scenariul verde. Comuna Forăști iese din scenariul roșu. Două localități rurale rămân în scenariul galben

       Accesări: 2322

Vești îmbucurătoare pentru zona Fălticeni. 16 localități se mențin în scenariul verde, rata infecțiilor fiind sub 1 la mia de locuitori. Patru unități administrative teritoriale se află în scenariul galben, în trei dintre acestea, numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus fiind în scădere.

Municipiul Fălticeni se apropie cu pași siguri spre scenariul verde, după cum indică datele centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

Rata de infecție pe 1 februarie era de 2,13 la mia de locuitori, iar pe 10 februarie de 1,64. Pentru a intra în scenariul verde, incidența cazurilor trebuie să fie sub 1,5 la mia de locuitori.

Și în Comuna Fântâna Mare sunt mai puține cazuri de infecție comparativ cu începutul lunii februarie. Aici incidența este de 1,54.

Îmbucurător este și faptul că în localitatea Forăști a ieșit din scenariul roșu, rata de infecție ajungând în prezent la 2,89 de la 4,36. Cu toate acestea, restricțiile impuse în acest scenariu de CJSU vor fi menținute până 16 februarie.

Codrin Benta

În scenariul galben se află și Comuna Dolhești, incidența cazurilor fiind de 2,11.

La nivelul județului Suceava, din datele remise de către DSP Suceava, numărul persoanelor declarate vindecate este de 17.500.

În ultimele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate noul coronavirus, în același interval de timp fiind externate 50 persoane declarate vindecate.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de aproximativ 140.000, în ultimele 24 de ore fiind testate peste 1.300 de persoane.

În județul Suceava sunt la momentul de față 855 persoane în carantină, iar în izolare la domiciliu se află 634 de persoane, din care 74 intrate în ultimele 24 de ore.

ȘTIRI