Municipiul Fălticeni primește de la Guvern peste 1 milion de lei. Este cea mai mare alocare financiară din județLocal

Municipiul Fălticeni primește de la Guvern peste 1 milion de lei. Este cea mai mare alocare financiară din județ

       Accesări: 1895

Finalul de an aduce sume importante în bugetele autorităților locale. Guvernul trimite în teritoriu fonduri care sunt binevenite în contextul austerității și limitării cheltuielilor. Județului Suceava i-au fost repartizate, de către Executiv, suma de 53,13 milioane de lei.

Banii provin sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, prevăzute în Legea bugetului de stat pe anul 2023, rămase nerepartizate.

Municipiului Fălticeni îi revine 1.159.000 de lei, cea mai mare sumă atribuită la nivel județean.

Fonduri de 1.000.000 lei au fost alocate muncipiilor Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, dar și orașului Vatra Dornei.

Orașele Dolhasca și Liteni au primit câte 500.000 de lei.

La nivelul zonei Fălticeni, cele mai mari sume au fost alocate comunelor Baia (650.000 de lei), Cornu Luncii (650.000 de lei), Slatina (550.000 de lei), Dolhești (500.000 lei), Boroaia și Forăști câte 475.000 de lei.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, inițiat de primarul Cătălin Coman, cei 1,15 milioane de lei vor fi utlizați pe capitolele Dezvoltare și Funcționare.

Banii primțo de la Guvern vor fi utilizați pentru plați legate de Asistența socială în caz de invaliditate, apoi pe capitolul Transport și la Direcția de Utilități Publice.

Fondurile mai sunt utilizate pentru cheltuieli cu personalul din cadrul administrație publice locale, pentru Creșa „Sfânta Ana” și Muzeul de Artă „Ion Irimescu” și sume alocate pentru plata drepturilor copiilor cu CES.

În egală măsură, fondurile primite de la Executiv vor fi utilizate pentru două investiții demarate la nivel local, noua sală de sport de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” și noua bază nautică de pe malul iazului Șomuz.

ȘTIRI