Momente de sărbătoare la Catedrala Ortodoxă de Stil Vechi din Fălticeni. Doi ierarhi au oficiat slujba de hramReligie

Momente de sărbătoare la Catedrala Ortodoxă de Stil Vechi din Fălticeni. Doi ierarhi au oficiat slujba de hram

       Accesări: 1223

Clipe de bucurie sufletească și binecuvântări arhierești. Credincioșii ortodocși de stil vechi i-au sărbătorit pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, cei întocmai cu Apostolii, prăznuiți în fiecare an la data de 21 mai. Sunt patronii spirituali ai parohiei Catedralei Eroilor din Fălticeni, unde, astăzi, au fost săvârșite cele cuvenite hramului de primăvară.

Doi ierarhi au oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la ziua praznicului.

Prea Sfințiții Sofronie și David au fost liturghisit alături de un sobor de preoți și diaconi ai Eparhiei Sucevei.

Ziua de sărbătoare s-a dovedit una încărcată de lumină și căldură, cu vreme încântătoare și suflete dornice de binecuvântare.

Credincioși din ținutul zonei Fălticeni au ținut să ia parte la ziua de hram, lăcașul fiind neîncăpător pentru asistența prezentă.

La slujba de hram au mai participat senatorul George Mîndruță, fiu al comunității ortodoxe de stil vechi, primarii Cătălin Coman și Vasile-Lică Cepoi, la invitația comitetului parohial.

Momentele închinate sărbătoririi Sfinților Împărați Constantin și Elena au început duminică seara cu oficierea Privegherii și Vecerniei, urmate de Sfânta Liturghie din ziua hramului.

Cântările religioase ale Corului Mitropolitan „Schimbarea la Față” au completat în mod înălțător slujirea arhierească și rugăciunea care i-a unit într-un cuget pe ierarhi, preoți și credincioși.

Sfinții Împărați Constantin și Elena au fost evocați în predica Prea Sfințitului David, care s-a referit la rolul capital pe care l-au avut în contextul marilor prigoane suferite de creștini.

Catedrala din Fălticeni îi are ca ocrotitori, pe frontispiciul lăcașului fiind prezenți într-o icoană realizată din mozaic.

La finalul Sfintei Liturghii, parohul și părintele protopop Sebastian Mogârzan s-a adresat cu un mesaj de suflet pentru ierarhi, preoți, diaconi și simpli credincioși, cărora le-a mulțumit pentru prezență.

Sărbătoriții zilei nu au fost uitați, câteva gânduri de bine și urări de sănătate și la mulți ani fiind transmise cu această ocazie.

Slujba de hram s-a încheiat cu agapa creștină.

ȘTIRI