Moment de suflet în satul Rădășeni. Primarul și consilierii locali l-au sărbătorit pe un general în vârstă de 100 de aniRural

Moment de suflet în satul Rădășeni. Primarul și consilierii locali l-au sărbătorit pe un general în vârstă de 100 de ani

       Accesări: 3231

Este decan de vârstă, veteran de război și om. Om de ispravă. Generalul-colonel (r) Ștefan Dimofte a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, un prilej de a se întoarce la Rădășeni, în satul cu livezi de măr și prun, de care îl leagă atâtea amintiri frumoase.

Un secol de viață este un moment special, pe care edilul localității și aleșii locali au vrut să-l marcheze vineri, 13 mai, în onoarea generalului veteran de război.

Primarul Neculai Perju, viceprimarul Maricica Păun, alături de consilierii locali Vasile Tudosă și Todirel Ursache au ținut să-l onoreze așa cum se cuvine pe generalul veteran de război, vizitându-l la casa de pe strada 1 Decembrie.

Sărbătoritul a primit un buchet de flori, un tort aniversar, ornat cu drapelul românesc, împreună cu o diplomă aniversară și un dar. Nu au lipsit zâmbetele generate bucuria revederii.

Edilul comunei Rădășeni a transmis gânduri de bine, urări de sănătate și viață liniștită, încredințându-l pe distinsul ofițer de întreaga prețurire și recunoștință din partea aleșilor locali și a întregii comunități.

Strângerile de mână au fost urmate de tradiționala urare „La mulți ani”, după care sărbătoritul a fost invitat, potrivit obiceiului, la ziua de naștere, să sufle în lumânări.

Momentele au fost speciale, încărcate de bucurie și emoție.

La cei 100 de ani ai săi, generalul-colonel (r) Ștefan Dimofte este bărbat activ, jovial și dinamic.

Este lucid, are o memorie de invidiat, trăiește și iubește viața mai mult ca oricând. Rămas văduv de câțiva ani, ofițerul are mulțumirea că fiica acestuia i-a urmat cariera, fiind ofițer al Armatei Americane.

Ștefan Dimofte este fost combatant în al doilea Război Mondial, iar faptele de arme i-au fost recunoscute cu medalii. A primit disctinția „Crucea Mitropolitană” și titlul de veteran al celui de-al doilea Război Mondial din partea Armatei Americane.

Uniforma lui militară este înțesată de trese, medalii și distincții care oglindesc meritele și respectul de care se bucură generalul-colonel (r) Ștefan Dimofte la cei 100 de ani împliniți.

ȘTIRI