Modificări pe linie de circulație. Noi străzi cu sens unic în Fălticeni. Vor fi parcări în spic pe strada RepubliciiExclusiv

Modificări pe linie de circulație. Noi străzi cu sens unic în Fălticeni. Vor fi parcări în spic pe strada Republicii

       Accesări: 11112

Schimbări pe linie de circulație rutieră. Autoritățile locale au pregătit terenul pentru câteva modificări importante ce vor fi implementate în viitorul apropiat. Toate acestea au la bază studii de trafic și urmăresc să îmbunătățească situația unui oraș tot mai sufocat de autovehicule.

Principala noutate este că trei străzi vor trece de la regimul de circulație pe ambele sensuri, la regimul de circulație cu sens unic.

Municipalitatea fălticeneană anunță implementarea unui nou proiect care va fi aplicat în etape. Prima dintre acestea are undă verde din partea factorilor decizionali.

Schimbarea va fi aplicată din primăvara acestui an.

„Ca element de noutate, pot să vă spun că avem aprobat un studiu de trafic și am eliberat autorizația de construcție pentru sensuri unice în municipiul Fălticeni. Vom implementa parțial, deocamdată, acest proiect în acest an.”, a declarat primarul Cătălin Coman în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Vom avea sensuri unice pe trei străzi. Sunt măsuri pe care le luăm pentru îmbunătățirea factorilor de trafic, pentru reglementarea unor probleme pe care vrem să le rezolvăm într-un mod eficient”.

În urma unei analize făcute împreună cu specialiști, primarul Cătălin Coman și personalul din aparatul administrativ au decis lista străzilor care vor trece la sens unic.

Anul acesta sunt prevăzute patru străzi.

Două dintre acestea sunt Cuza Vodă (parțial) și Anton Holban.

Este vorba despre strada pe care se află Spitalul Municipal și cea care duce spre sediul Detașamentului de Jandarmi. Sensul unic va începe de la intersecția cu strada Mihai Eminescu (paralel cu Parcul Prefecturii și parcarea spitalului) spre strada Anton Holban și până la intersecția cu strada Ion Creangă.

În altă ordine de idei, mașinile care vom veni la spital, inclusiv cele de la Ambulanță și SMURD, vor intra doar de pe strada Mihai Eminescu și vor ieși spre Ion Creangă sau Cuza Vodă. Circulația dinspre strada Ion Creangă spre spital nu va fi posibilă, pentru că accesul va fi interzis spre Anton Holban.

Pe partea dreaptă vor fi trasate spații de parcare „în spic”, atât pe Cuza Vodă, tronsonul aferent spitalului, cât și pe strada Anton Hoban, unde vor fi create, astfel, zeci de autoturisme vor putea staționa.

Un alt sens unic va fi implementat pe strada Izvor.

Traseul va începe de la intersecția cu strada 13 Decembrie, spre Bazar, pe lângă Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, spre fabrica de lapte praf, apoi sensul unic va continua spre Școala de șoferi Auto Xor până, din nou, la intersecția cu strada 13 Decembrie.

Alte două străzi, care vor trece la regim de sens unic sunt cele două Alei 2 Grăniceri, care trec printre blocurile din zona magazinului Oiaga, străzile paralele cu Bulevardul 2 Grăniceri.

Potrivit noului proiect, de la intersecția cu strada Broșteni spre intersecția cu strada Filaturii va fi sens unic.

Primarul Cătălin Coman mai spune că documentația este finalizată, iar trecerea la sens unic va fi făcută în primăvară, când vremea va permite aplicarea de marcaje rutiere stradale și instalarea indicatoarelor de circulație.

Prin intermediul unui alt proiect, strada Republicii va fi reconfigurată.

Troturarele vor fi îngustate pentru a permite amenjarea unor locuri de parcare poziționate oblic.

Prin această investiție se urmărește dublarea numărului de locuri pentru mașinile riveranilor.

Planul prevede ca lucrările să fie realizate pe tronsonul cuprins de la intersecția cu strada Dogari, până la intersecția cu strada Armatei.

Acestea sunt integrate într-un proiect de anvergură, de 20 de milioane de lei, care prevede reabilitarea mai multor străzi din municipiul Fălticeni, printre care Sucevei, Revoluției, 13 Decembrie și Armatei.

ȘTIRI