Mesajul de susținere al primarului Vasile Cepoi pentru consătenii din diaspora: Să fie uniți și cu credință în Dumnezeu. Îi îndemn să nu-și piardă speranțaRural

Mesajul de susținere al primarului Vasile Cepoi pentru consătenii din diaspora: Să fie uniți și cu credință în Dumnezeu. Îi îndemn să nu-și piardă speranța

       Accesări: 4406

Este cu gândul alături de cei aflați departe. Primarul comunei Drăgușeni a ținut să trimită un mesaj de susținere morală pentru sute de consăteni din diaspora care se află într-o situație delicată, pe fondul situației create de cazurile de infecție cu noul coronavirus. Vasile Cepoi i-a îndemnat pe tinerii și familiile din localitatea natală, plecate la muncă în străinătate din comună care se află în străinătate să nu-și piardă speranța, în aceste momente deloc ușoare prin care trece întreaga societate.

Edilul comunei sucevene a dat publicității un text în care și-a exprimat respectul și atașamentul față de toți drăgușenenii plecați peste hotare.

Vasile Cepoi i-a îndemnat să nu-și piardă speranța, să fie uniți și cu credință în Dumnezeu.

„Sunt alături de cetățenii aflați în dificultate în țările din Europa. Le transmit acestora respectul și considerația mea.”, scrie primarul Cepoi în mesajul său pentru diaspora. „Ei sunt fiii și nepoții comunei pe care cu cinste și onoare o conduc și pe care astăzi îi îndemn să nu-și piardă speranța, să fie uniți și cu credință în Dumnezeu. Numai așa vom putea depăși momentul dificil creat de acest virus în întreaga lume. Doamne ajută și să ne vedem sănătoși alături de frații și părinții noștri.”

Primar Vasile Cepoi

Ca multe alte comune sucevene, localitatea Drăgușeni are foarte mulți tineri plecați în străinătate. Peste 90% dintre familiile care puteau munci acasă, acum o fac peste hotare. Lipsa locurilor de muncă, dorința unui trai mai bun i-a împins pe drăgușeneni să părăsească locurile natale pentru a-și face un rost departe de țară.

În cele trei sate, Broșteni, Drăgușeni și Gara Leu sunt mai mulți bâtrâni decât familii cu copii.

Cei mai mulți dintre tineri sunt în țările afectate de noul coronavirus: Italia, Germania, Franța, Spania și Marea Britanie.

Potrivit ultimelor date publicate de OMS, rata de răspândire a virusului devine tot mai mare în Europa.

ȘTIRI