Accesări: 6820

Lunile de primăvara au schimbat numărul nașterilor. Zeci de mămici din aproape tot județul vin să nască la Maternitatea din Fălticeni, unitate unde se lucrează la foc continuu. Cele două structuri, Secția Obstetrică Ginecologie și Compartimentul Neonatologie, s-au mutat în casă nouă acum trei ani și beneficiază de echipamente și aparatură de ultimă generație.

Maternitatea din Fălticeni nu este doar cea mai modernă, ci și unitatea medicală unde, în ultimele 30 de zile, au fost cele mai multe nașteri din județul Suceava.

Peste 100 de copii au venit pe lume aici. Raportat la perioada similară din 2019, numărul nașterilor s-a triplat.

60% dintre cei nou-născuți provin din familii care au domiciliul în mediul rural.

Epidemia de coronavirus a schimbat opțiunea multora mămici, care s-au orientat spre maternitatea din Fălticeni. Jumătate dintre mămicile care au născut aici, în ultima lună, provin din zona Suceava și Rădăuți.

Mahanu Design

Managerul Vlad Morariu crede că situația de față crează o oportunitate pentru unitatea medicală de a se face cunoscută și în rândul beneficiarelor din aceste localități.

În această perioadă, gradul zilnic de ocupare al maternității din Fălticeni a fost între 90 și 100%. Este pentru prima oară de la inaugurare când unitatea este mereu plină.

Mămicile, dar și nou-născuții, au parte de cele mai bune condiții aici.

Maternitatea are 35 de paturi la secția Obstetrică-Ginecologie și 17 pătuțuri pentru nou-născuți. Programările pentru nașteri au ajuns deja până pe 15 mai.

Inaugurată în mai 2017, după relocarea acesteia dintr-o clădirea veche de peste 120 de ani, maternitatea se va muta pentru a doua oară în casă nouă. Unitatea medicală va fi transferată în noul spital, odată cu deschiderea acestuia.

În clădirea unde funcționează acum maternitatea este plănuită deschiderea unei secții de Geriatrie și Gerontologie.

ȘTIRI