Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică intră în carantină. Autoritățile instituie măsuri obligatoriiLocal

Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică intră în carantină. Autoritățile instituie măsuri obligatorii

       Accesări: 4142

Decizii radicale în plină pandemie. Focarul de coronavirus de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, singurul existent în zona Fălticeni, trebuie izolat şi eliminat, astfel încât activitățile pentru beneficiari să continue. Autoritățile au decis marți carantinarea acestui obiectiv din comuna Cornu Luncii.

Măsura este valabilă din 28 aprilie și până la data stingerii focarelor de coronavirus.

La centrul din Sasca Mică sunt 301 persoane confirmate pozitiv în urma testelor făcute de DSP Suceava.

Potrivit ordinului emis de autorități, în cadrul obiectivului carantinat, precum și în imediata vecinătate, pe întreaga perioadă a carantinării, se vor aplica, toate interdicțiile și restricțiile stabilite prin Ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență, inclusiv cele care privesc carantinarea.

Și măsurile epidemiologice stabilite de Direcția de Sănătate Publică Suceava vor trebuie respectate.

Măsurile obligatorii instituite, în cadrul obiectivului carantinat, precum și în perimetrul din imediata vecinătate sunt valabile atât pentru toate persoanele care se află la permanent, cât și cei care tranzitează Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Sasca Mică.

Printre aceste măsuri se numără împiedicarea deplasării persoanelor care se află la adresa declarată pentru carantină și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

Este obligatorie purtarea măștilor de protecție sau a variantelor alternative de către persoanele aflate în zona de carantină.

Altă măsură care trebuie respectată este inventarierea tuturor persoanelor aflate la adresa declarată pentru carantină din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și din imediata apropiere, și actualizarea aplicației Portal COVID -19.

Administrația comunei Cornu Luncii împreună cu IPJ Suceava au obligația de a stabili rutele ocolitoare, a căilor majore de circulație care evită zona carantinată. Aceleași instituții au și datoria de a informa populația prin intermediul presei privind această măsură.

DSP Suceava va evalua oportunitatea și prioritizarea testelor pentru persoanele cu adresa declarată pentru carantină și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către Institutul Național de Sănătate Publică/ Ministerul Sănătății.

Propunerea privind carantinarea Centrului de Recuperare și Reabilitare din Sasca Mică aparține CJSU (Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) care a înaintat un document de hotărâre secretarului de stat Raed Arafat în care se menționează și asigurarea dispozitivelor de pază cu efective de jandarmi și poliție în jurul obiectivului.

ȘTIRI