Mascații și colindătorii au sosit la Primăria FălticeniLocal

Mascații și colindătorii au sosit la Primăria Fălticeni

       Accesări: 1064

Crăciunul și Anul Nou se apropie cu pași repezi. În acest zile premergătoare sărbătorilor de iarnă, elevii de la școlile și colegiile din municipiul Fălticeni, au venit să-i ureze pe edilul Cătălin Coman și angajații administrației locale. Holul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” și platoul din fața clădirii au devenit „scena” unde au evoluat colindătorii și mascații din cadrul programului intitulat „Noi umblăm să colindăm”.

Printre cei care au venit să vestească Nașterea Domnului prin cântec se numără coruri bisericești, formații de copii și coruri școlare.

Printre acestea se numără Corala „Învierea”, Grupul „Românașii”, Grupul „Balada”, Corurile „Armonia” și „Fantezia”.

Joi, 21 decembrie, în penultima zi din acest program au sosit elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”, care au susținut un mic recital colinde.

Este vorba despre corul „Armonia”, îndrumat și dirijat de profesoara Mirabela Apopei, care un interpretat un mic recital de colinde.

Tot joi au fost primiți și elevii Colegiului „Vasile Lovinescu”, care au oferit un program complet, cu obiceiuri de iarnă din mediul rural.

Tinerii au făcut un adevărat spectacol în care au jucat urși, capre, țigani și babe. Nu au lipsit muzicanții din fanfară și vestitorii Anului Nou cu tradiționalul Plugușor.

În aceeași zi au mai fost prezenți și Cerbii din Sasca Mică (comuna Cornu Luncii), care au impresionat cu dansul lor autentic.

La finalul fiecărei zile din programul „Noi umblăm să colindăm”, colindătorii și mascații au primit daruri din partea primarului Cătălin Coman care le-a urat tuturor sărbători liniștite alături de cei dragi.

ȘTIRI