Maria Olaru și-a donat medalia de aur pentru copiii cu cancer. Fosta gimnastă din Fălticeni se alătură programului MedLifeSpecial

Maria Olaru și-a donat medalia de aur pentru copiii cu cancer. Fosta gimnastă din Fălticeni se alătură programului MedLife

       Accesări: 1170

Un gest cât 1.000 de cuvinte. Maria Olaru, campioana olimpică și europeană la gimnastică, și-a donat medalia de aur pentru copii cu cancer. Fosta mare sportivă născută în Fălticeni se alătură, astfel, unei inițiative marca MedLife.

Este vorba de un program de testare genetică gratuită, denumit Speranța nu moare de cancer, care aparține celei mai mari rețele de servicii medicale private din România.

Maria Olaru este al doilea campion mondial, după David Popovici, care îmbrățișează acest demers social de anvergură, menit să aducă speranță și forță în rândul celor care trec prin cele mai dificile momente din viață lor din cauza cancerului pediatric.

„Speranța este un act îndrăzneț de imaginație și curaj, cǎ totul va fi bine! În semn de prețuire pentru copiii cu afecțiuni oncologice, din toatǎ inima am ales să-mi donez medalia de aur, din cadrul programului gratuit de testare genetică pentru copiii cu cancer, dezvoltat de MedLife România.”, a transmis fosta gimanstă pe contul său de socializare. „Acești minunați și încercați copii, merită tratamente personalizate și o șansă în plus la viață. Împreunǎ, putem deveni campioni ai speranței, sǎ le redǎm zâmbetul pe chip, lumina din ochi și bucuria de a fi! Vă rog din suflet să facem cunoscut acest program gratuit pentru cei care au nevoie de el.

Multipla campioană la gimnastică și-a donat medalia europeană de aur, obținută împreună cu echipa în 1998, în Rusia, la Sankt Petersburg, pentru copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Mahanu Design

Gestul său impresionant vine în susținerea programului de testare genetică gratuită.

„Speranța Nu Moare De Cancer” este primul și singurul program de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, cu acoperire națională, susținut în întregime de MedLife.

Acesta oferă pacienților acces la unul dintre cele mai avansate teste de secvențiere, care analizează peste 523 de gene asociate cu diverse forme de cancer.

Potrivit datelor statistice, în fiecare zi, un copil din România este diagnosticat cu cancer. În fiecare zi, o familie intră în bătălie cu o boală care ar putea fi învinsă dacă se aplică tratamentul adecvat.

Statisticile mai arată că, în România, cele mai frecvente tipuri de tumori care afectează copiii sunt leucemiile (31%), limfoamele (16%), tumorile sistemului nervos central (14%), tumorile osoase și de țesuturi moi (7%)

Din grijă pentru cei mici și pentru un mâine mai bun, MedLife lansează primul program gratuit de testare genetică, cu acoperire națională, pentru copiii diagnosticați recent cu cancer, în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic.

Un singur test analizează majoritatea claselor de mutații genetice care pot apărea în 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer.

Sunt investigate 523 gene pentru mutații punctiforme prin deleţii, duplicaţii sau inserţii și gene de fuziune care implică 1.385 gene.

Foto: MedLife

ȘTIRI