Suporterii din Fălticeni au fost pe stadionul din Frankfurt și au susținut echipa României alături de 30.000 de româniSport

Suporterii din Fălticeni au fost pe stadionul din Frankfurt și au susținut echipa României alături de 30.000 de români

       Accesări: 2650

Zi importantă pentru fotbalul românesc. Echipa națională a disputat miercuri seara ultimul meci al Grupei E cu foarte mari șanse să se califice în optimile de finală. Partida s-a desfășurat la Frankfurt, adversari fiind jucătorii Slovaciei.

La fel ca și la meciurile anterioare, românii au venit în număr foarte mare și pe arena Commerzbank.

Printre cei 30.000 de suporteri români prezenți se meci se află și câțiva zeci de fălticeneni, sosiți din toate colțurile Europei.

Partida este decisivă pentru calificarea în faza următoare, optimile Campionatului European de Fotbal (Euro 2024).

Adrian Sava este unul dintre făticenenii care s-au aflat în tribuna stadionului din Frankfurt. El s-a deplasat 200 de km, dintr-un alt oraș al Germaniei, unde este stabilit, pentru a-și încuraja echipa favorită.

„Aici este o atmosferă incendiară! Odată în viață întâlnești așa ceva.”, ne-a declarat Adrian. „Suntem trup și suflet alături de echipă națională, echipa noastră „de suflet”. Trăim momentul, secunda și minutul alături de ei. Suntem trup și suflet, chiar dacă răgușim, noi susținem și încurajăm echipa României până în ultima secundă.”

Printre suporterii români aflați pe arena din Frankfurt sunt și câteva fălticenence, care s-au alăturat imensei galerii galbene.

Roxana Petianu s-a deplasat din Freiburg, unde muncește de câțiva ani, până la stadionul Commerzbank (270 km), ca să fie alături cu inima de fotbaliștii români, echipă aflată pe primul loc al grupei E.

„Galeria românilor este impresionantă! Românii sunt foarte uniți!”, susține Roxana. „Stadionul este galben și numai noi ne auzim!

Slovacia – România este ultimul meci al „Tricolorilor” în Grupa E.

La pauză, scorul era 1:1.

Naționala României va înfrunta echipa Olandei în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal, găzduit de Germania.

Meciul este programat pe 2 iulie, la Football Arena din München, de la ora 19:00. Olanda este pe locul 7 în clasamentul FIFA.

ȘTIRI