Mănăstirea Râșca își va sărbători hramul de Înălțarea Sfintei Cruci. Au fost aduse moaștele Sfintei Maria MagdalenaReligie

Mănăstirea Râșca își va sărbători hramul de Înălțarea Sfintei Cruci. Au fost aduse moaștele Sfintei Maria Magdalena

       Accesări: 1084

Sărbătoare de suflet și credință. Mănăstirea Râșca va marca la mijlocul acestei săptămâni cel de-al doilea hram. Cu ocazia Înălțării Sfintei Cruci, joi, 14 septembrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească.

Starețul Mănăstirii Râșca, protosinghelul Gabriel Gaman, îi invită pe pelerini să participe în număr cât mai mare la sărbătoarea și la hramul mănăstirii.

Programul liturgic va începe din ajunul sărbătorii, pe 13 septembrie, cu Slujba de Priveghere, oficiată de la ora 18:00.

În ziua hramului, slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături un sobor de preoți și diaconi.

Aceasta va începe la ora 9:00, după întâmpinarea ierarhului.

Cu prilejul acestei sărbători, la Mănăstirea Râșca au ajuns astăzi, 12 septembrie, moaștele Sfintei Cuvioase Maria Magdalena, cea întocmai cu Apostolii.

Odoarele, aduse de la delegația Sfintei Mănăstiri Pantocrator, vor rămâne pentru închinare câteva zile, spre bucuria și binecuvântarea credincioșilor.

Pregătirile sunt în toi pentru ziua de hram.

Starețul Mănăstirii Râșca, transmite în mesajul său un gând tuturor celor care își vor îndrepta pașii spre așezământul monahal: „Încredințându-vă de toată dragostea, prețuirea și recunoștința noastră, vă așteptăm cu bucurie în mijlocul nostru, pentru a aduce împreună rugăciune și mulțumire lui Dumnezeu”.

ȘTIRI