Mamă asistată la naștere de medicul și primarul  Maria Tomescu. Autospeciala Ambulanței era blocată în nămețiSpecial

Mamă asistată la naștere de medicul și primarul Maria Tomescu. Autospeciala Ambulanței era blocată în nămeți

       Accesări: 7408

Momente de neuitat, într-o zi plină de neprevăzut. Deszăpezirile drumurilor comunale și drumului județean, lăsat de izbeliște de drumarii suceveni, au fost prioritățile zilei de miercuri, 5 aprilie, pentru primarul comunei Baia. Maria Tomescu a decis să facă permanență la sediul administrației locale pentru a monitoriza starea drumurilor locale pe durata Codurilor roșu și portocaliu.

Decizia s-a dovedit salvatoare pentru o mămică din satul Bogata.

Femeia, în vârstă de 25 de ani, se pregătea să nască, fiind decisă să meargă la spital. Viața, însă, uneori, aranjează lucrurile altfel decât ne-am aștepta.

Joi dimineața, la ora 4, mămica gravidă a sunat la Ambulanță pentru a fi preluată și dusă la maternitatea din Fălticeni.

Pentru că starea drumului județean, de la intrarea în comuna Baia, era sub orice critică, autospeciala s-a înzăpezit. Asistentul l-a sunat imediat pe primarul localității, cerându-i sprijin.

Sarcinile au fost împărțite, un utilaj fiind trimis să scoată autospeciala, iar Maria Tomescu a plecat într-un suflet spre satul Bogata.

Între timp, apa s-a rupt, iar femeia gravidă avea nevoie de ajutor.

De profesie medic, Maria Tomescu s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit. Bebelușul se pregătea să vină pe lume, iar nașterea urma să aibă loc la domiciliu.

Maria Tomescu i-a spus mămicii de 25 de ani că va fi alături ea, va asista nașterea copilului, să stea fără griji și să-și păstreze calmul.

„Au fost momente de neuitat pentru mine și pentru mămică. Nu am stat pe gânduri, atunci când am auzit că este cineva care trebuie să nască. Este o mare bucurie pentru mine, pentru că am putut să fiu de ajutor pentru două suflete.”, a spus Maria Tomescu. „Sunt fericită pentru că totul s-a încheiat cu bine și că avem un nou locuitor în comuna noastră, căruia îi dorim sănătate. Sănătate multă și mămicii!”

În postura de moașă, medicul și primarul Maria Tomescu și-a dus misiunea, cu brio, până la capăt.

Copilul a venit pe lume, în propria casă, iar nașterea a decurs perfect, fără probleme.

Maria Tomescu profesează ca medic de 30 de ani.

Aceasta de acum este cea de-a cincea naștere asistată la domiciliu de către Maria Tomescu.

Bebelușul și mămica acestuia au ajuns cu bine la Maternitatea Fălticeni, fiind transportați în siguranță de echipajul Ambulanței.

Fericita mămică este la cel de-al doilea copil. Bebelușul este un băiat sănătos care avea la naștere 3,3 kilograme.

ȘTIRI