Restricție ridicată pentru mașinile de tonaj. Circulația s-a reluat între Fălticeni și Suceava. Coloană de mașini de 8 kmLocal

Restricție ridicată pentru mașinile de tonaj. Circulația s-a reluat între Fălticeni și Suceava. Coloană de mașini de 8 km

       Accesări: 852

Calvarul șoferilor s-a încheiat. Autoritățile județene au descis să ridice și restricția, pe ruta Fălticeni – Suceava, aplicată mașinilor de tonaj. Începând cu ora 22.30 se reia circulația autotrenurilor și autocisternelor care au blocat de azi-dimineață un oraș întreg.

Drumul a fost închis joi dimineața, în jurul orei 8, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului.

Mai multe vehicule au rămas înzăpezite peste noapte, iar înrăutățirea vremii a determinat impunerea interdicției de circulație.

Pe fondul Codurilor roșu și portocaliu de precipitații abundente s-a depus un strat consistent de zăpadă, drumarii reușind să intervină pentru deszăpezire pe tronsonul Bunești – Cumpărătura, unde au fost cele mai mari probleme, abia după ora 13.

La ora 16, autoritățile au ridicat restricția de circulație pe ruta Fălticeni – Suceava, pentru autoturisme.

Codrin Benta

Sute de autovehicule au stat bară la bară, pe două benzi, de la intrarea în Fălticeni și până spre Colegiul Național „Nicu Gane”. Timp de șase ore nu circulația a fost complet blocată pe strada Sucevei.

Al doilea blocaj avea să fie unui de proporții.

După ora 17 s-au format noi cozi, de la intrarea în Fălticeni și până la ieșirea spre Fântâna Mare. Sute de autotrenuri, camioane și autocisterne, majoritatea din Ucraina, au blocat străzile Sucevei, 13 Decembrie, Dogari și 2 Grăniceri.

Circulația mașinilor mici a fost redirecționată pe alte rute.

Șoferii și-au exprimat nemulțumirea față de decizia autorităților județene, în privința prelungirii restricției.

La momentul ridicării restricției de circulație, ora 22:30, coloana vehiculelor de tonaj se întindea pe 8 kilometri.

Ultimele autotrenuri, autocisterne și camioane din coloană erau oprite pe DN la ieșirea din Spătărești spre Vadu Moldovei.

ȘTIRI