100 de ani împliniți de străbunica Maria Beșleagă. Familia, preoții și autoritățile comunei Rădășeni au sărbătorit-oRural

100 de ani împliniți de străbunica Maria Beșleagă. Familia, preoții și autoritățile comunei Rădășeni au sărbătorit-o

       Accesări: 1615

Prilej de bucurie la zi aniversară. Comuna Rădășeni are încă un locuitor care atinge borna celor 100 de ani. Trecută prin bucurii și necazuri, ca orice om, Maria Beșleagă și-a sărbătorit centenarul alături de cei dragi.

Casa, în care și-a crescut cei opt copii, s-a umplut de musafiri care au venit să-i ureze cele cuvenite la ziua de naștere.

Maria Beșleagă este mamă, bunică și străbunică.

Oamenii din sat au numai vorbe bune despre ea și spun că tanti Maria este om vrednic, gospodar și la locului lui, așa cum sunt femeile din Rădășeni.

Fiind un moment unic, autoritățile locale, împreună cu familia și preoții din sat au ținut să-i ofere clipe de neuitat.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Invitații au socializat cu străbunica centenară, căreia i-au oferit și câteva daruri, așa cum se procedează la zi aniversară.

Viceprimarul Maricica Păun i-a înmânat din partea edilului Neculai Perju diploma aniversară unde este menționat mesajul de ”înaltă apreciere pentru contribuția adusă satului și comunei într-un secol de viață”.

Tot din partea autorităților, Maria Beșleagă a primit suma de 1.000 de lei pentru, alături de cele mai sincere urări de sănătate, fericire și viață liniștită.

Având un model de viață călăuzit de principiile creștine, străbunica centenară din Rădășeni și-a clădit o familie frumoasă și numeroasă, aspecte pe care preoții satului, Constantin Rotar și Georgian Rotar, parohi ai Bisericii voievodale „Sfinții Mucenici Mercurie și Ecaterina” le-au evidențiat prin darul oferit sărbătoritei.

Alături de binecuvântările și urările preoților, sărbătorita a primit un buchet de flori și o icoană care să-i amintească de această zi specială.

Prezența fratelui sărbătoritei, Ion, în vârstă de 86 de ani, la acest moment de suflet, s-a dovedit un moment extrem de emoționant pentru întreaga familie.

Rămasă văduvă la vârsta de 54 de ani, Maria Beșleagă și-a crescut cei opt copii, oferindu-le necondiționat iubirea și protecția unei mame.

Astăzi are 11 nepoți și 5 strănepoți.

Străbunica centenară este un model pentru comunitatea din Rădășeni, persoană prețuită și iubită de consăteni, ale cărei calități sufletești nu s-au alterat într-un secol de viață.

ȘTIRI