Au început lucrările pentru plombarea drumurilor din Fălticeni. Șapte străzi vor fi modernizate integralLocal

Au început lucrările pentru plombarea drumurilor din Fălticeni. Șapte străzi vor fi modernizate integral

       Accesări: 4978

Vremea prielnică dă startul lucrărilor la infrastructura rutieră. Mai multe drumuri din municipiul Fălticeni sunt prinse în planul de investiții pentru anul 2024, finanțările fiind asigurate din bugetul local și din fonduri europene. Campania pentru plombarea străzilor, începută luna aceasta, mai devreme decât era preconizat, prevede plombări cu asfalt la rece.

Lucrările de reparații sunt realizate după un grafic stabilit de autoritățile locale.

Vor fi făcute plombări, într-o primă etapă, pe străzile cu trafic auto ridicat, 13 Decembrie, Dogari, 2 Grăniceri.

Campania de reparații se va derula prin contractul multianual semnat de Primăria Municipiului Fălticeni și ELBI.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La același capitol al infrastructurii rutiere din această luna au început lucrările la cel mai mare proiect destinat modernizării drumurilor de interes local.

Șapte străzi intră în reabilitare capitală, Sucevei, Republicii, Armatei, Matei Millo, 13 Decembrie, Dimitrie Leonida și Revoluției.

Lucrările de asfaltare vor începe din primăvară, gradual, în funcție de evoluția șantierului.

În cadrul acestui proiect vor fi construite piste de biciclete, noi trotuare, parcări și parcări în spic, dar și un nou sens giratoriu în zona Blocului Turn.

Carosabilul va fi acoperit cu două straturi de asfalt, iar noile trotuarele vor fi amejate cu pavele.

Proiectul, finanțat din fonduri europene, se ridică la 20 de milioane de lei. Lucrările de reparații capitale și modernizare vor fi încheiate în anul 2026.

Din bugetul local vor fi făcute reparații capitale pe străzile unde sunt amenajate noile rețele canalizare, acum acoperite cu pietriș, prin programul european POIM, în colaborare cu ACET. Este vorba despre străzile George Grămadă, Primăverii, Pleșești Gane, Magazia Gării și Tudor Vladimirescu.

Lucrări capitale pentru modernizarea carosabilului vor fi făcute pe străzile Halmului și Răsăritului, cartierul Țarna Mare, după introducerea rețelei de apă prin Programul Național de investiție „Anghel Saligny”.

Lucrările pentru rețeaua de apă vor începe în jurul datei de 15 martie.

Și strada Plutonier Iacob va fi complet reabilitată, după cum anunță primarul Coman. Asfaltările vor începe atunci când va fi încheiată înlocuirea conductelor de apă potabilă.

Tot pentru modernizare și reabilitare capitală sunt prevăzute anul acesta străzile Panduri, Caporal Popescu (parțial), pe această ultimă stradă fiind prevăzute lucrări doar pe segmentul preluat în domeniul public.

ȘTIRI