Accesări: 1491

Apartamente noi pentru cadrele medicale. Medicii și asistentele care vor profesa în noul spital vor beneficia de locuințe de serviciu. Autoritățile locale au depus, încă de anul trecut, proiectul la București.

Intenția este de a atrage noi specialiști în sănătate la spitalul municipal, unitate care va fi deschisă din toamna acestui an, după cum anunța recent primarul Cătălin Coman.

Agenția Națională pentru Locuințe va suporta integral investiția pentru construirea clădirii.

Unitatea locativă va avea 12 apartamente.

Proiectul, derulat printr-un program al Agenției Naționale pentru Locuințe și destinat specialiștilor în sănătate, este aprobat pentru finanțare.

Codrin Benta

„Vrem să asigurăm cadrelor medicale, care vor veni, la noul spital, condiții decente de cazare. Este foarte important să le oferim apartamente de serviciu.”, explică primarul Coman. „Va fi un motiv în plus pentru medici, în special cei tineri, să facă pasul spre spitalul municipal din Fălticeni. Sperăm ca lucrările să demareze cât mai repede. Totul depinde de Agenția Națională de Locuințe, pentru că este finanțatorul proiectului. Primăria Fălticeni este pregătită să-și facă partea din proiect.”

Reprezentanții A.N.L. urmează să preia amplasamentul pentru demararea proiectului.

La fel ca și în cazul blocurilor pentru tineri, la unitatea locativă pentru specialiștii din sănătate, administrația locală suportă cheltuielile pentru utilități și studiul de fezabilitate.

Până la acest proiect, Primăria Fălticeni a cumpărat de pe piața liberă câteva apartamente pentru medicii care profesează la spitalul municipal.

Noul bloc destinat specialiștilor în sănătate va fi ridicat pe strada Armatei, în apropierea cartierului Șoldănești.

ȘTIRI