Liturghie Arhierească la Biserica Sfinții Adrian și Natalia din Lămășeni. P.S. Damaschin va oficia slujba de FloriiReligie

Liturghie Arhierească la Biserica Sfinții Adrian și Natalia din Lămășeni. P.S. Damaschin va oficia slujba de Florii

       Accesări: 740

Rugăciune și binecuvântare la zi de sărbătoare. Biserica Sfinții Mucenici Adrian și Natalia marchează sărbătoarea Floriilor cu prezența unui invitat deosebit. Prea Sfințitul Damaschin Dorneanul va oficia Sfânta Liturghie în ultima duminică din Postul Mare, în care este celebrată Intrarea Domnului în Ierusalim.

Preotul paroh Adrian Pintilie anunță cu bucurie prezența ierarhului în mijlocul credincioșilor, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare.

Cu ocazia aceluiași eveniment liturgic, un sobor de preoți ai parohiilor din împrejurimi și-au anunțat participarea la Sfânta Liturghie.

Părintele Petru Irimescu se numără printre cei invitați alături de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei.

La slujba de Florii vor participa și oficialitățile locale, primarul Neculai Perju și viceprimarul Maricica Păun, fiica satului Lămășeni.

Codrin Benta

Programul liturgic al Duminicii Floriilor va debuta la Biserica Sfinții Adrian și Natalia, la ora 7:15, cu Utrenia.

Prea Sfințitul Damaschin va fi întâmpinat la ora 8:30, iar slujba arhierească va fi oficiată începând cu ora 9:00.

Sfânta Liturghie va fi oficiată în Altarul de vară, așa cum se obișnuiește la zilele de sărbătoare, când vremea este frumoasă.

Evenimentul închinat sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim se va încheia în jurul ore 12 cu tradiționala agapă creștină.

ȘTIRI