Iubitorii poeziei lui Nicolae Labiș au poposit la Fălticeni. Vizită la sediul cenaclului literar și la biblioteca municipalăLocal

Iubitorii poeziei lui Nicolae Labiș au poposit la Fălticeni. Vizită la sediul cenaclului literar și la biblioteca municipală

       Accesări: 802

Oaspeți din mai multe colțuri ale țării au ajuns în orașul culturii și al muzeelor. Iubitorii operei lui Nicolae Labiș au poposit sâmbătă dimineața la Fălticeni. Tineri creatori de poezie, oameni de litere, profesori au fost poftiți să viziteze două repere care au legătură cu poetul supranumit „buzduganul unei generații”.

Este vorba despre invitații Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, printre aceștia numărându-se oameni de calibru precum Grigore Ilisei, Mihaela Grădinaru și Mihai Gavril.

Surorile poetului, Margareta și Dorina Labiș, au fost printre oaspeții de seamă, sosiți la Fălticeni, la invitația profesorului Constantin Bulboacă.

Aceștia au făcut prima oprire la Colegiul Național „Nicu Gane”, instituție educațională de prestigiu, unde a studiat și Nicolae Labiș.

După mesajul de bun venit al directorului Codrin Bența, oaspeții au fost invitați să viziteze sediul Cenaclului literar ”Nicolae Labiș” care se află în biblioteca unității de învățământ. În sala de lectură au fost expuse câteva tablouri realizate de artistul plastic Mihai Gavril, toate dedicate poetului mălinean.

Profesorul Constantin Bulboacă s-a destăinuit iubitorilor de cultură spunându-le de ce au ales ca Nicolae Labiș să fie patronul spiritual al cenaclului fălticenean și câteva aspecte din activitatea întâlnirilor literare.

Invitații au poposit apoi pe holul de marmură al colegiului pentru a admira creațiile pictorului Radu Bercea.

Ultima oprire pentru oaspeți a fost Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, unde este vernisată expoziția de pictură sub semnătura artistului plastic Suzana Fîntînariu.

Grigore Ilisei le-a prezentat spațiul amenajat în cadrul bibliotecii, unde se află biroul său de lucru, cărți din colecția personală, fotografii și distincții pe care scriitorul le-a primit de-a lungul timpului.

Oaspeții s-au îndreptat, după acest popas, la Fălticeni, spre Căminul Cultural din Mălini unde s-a desfășurat Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș”.

ȘTIRI