Investiție inaugurată în comuna Hârtop.  Preșcolarii și educatoarele au pășit în noua lor grădinițăRural

Investiție inaugurată în comuna Hârtop. Preșcolarii și educatoarele au pășit în noua lor grădiniță

       Accesări: 2472

Educație de calitate și condiții moderne. Acestea sunt coordonatele care au stat la baza proiectului construirii noii grădinițe din comuna Hârtop. Obiectivul și-a deschis porțile pentru prichindei în prima zi din nou an școlar, pe data de 5 septembrie, la inaugurare participând reprezentanții autoritățile locale, primarul Cătălin Hrescanu, viceprimarul Gheorghe Costan, părinții copiilor și cadrele didactice.

Așa cum se obișnuiește la astfel de momente, înaintea începerii activităților la grupă, preoții satului au oficiat slujba de sfințire.

După acest moment, preșcolarii și educatoarele au pășit în „casă nouă”.

Aici vor învăța peste 80 de preșcolari din comună, aceasta fiind și prima clădire special construită cu această destinație. În anii din urmă preșcolarii învățau într-un spațiu aflat lângă dispensarul medical, iar de ceva timp în imobilul școlii primare.

Acum a venit timp ca și ei, dar și cadrele didactice să aibă prima lor grădiniță.

Mahanu Design

„Am finalizat un proiect mult așteptat în localitatea noastră. Deschiderea grădiniței coincide cu deschiderea noului an școlar, un moment important.

Am ținut foarte mult ca inaugurarea să aibă loc doar în momentul când lucrările pe care ni le-am propus să fie încheiate.”, ne-a spus primarul Cătălin Hrescanu.

„Preșcolarii au parte de condiții foarte bune, pentru un act educațional de calitate. Este un nou început, un moment important pentru comunitatea noastră care are de astăzi o grădiniță la standarde europene.

Preșcolarilor le doresc un an școlar cu rezultate frumoase, iar educatorilor și părinților multă sănătate!”

„Este motiv de bucurie pentru noi toți.”, ne-a declarat directorul Dumitru Vasiliu. „Peste 80 de preşcolari îşi vor desfăşura activitatea în noua grădiniţă. Obiectivul este prima construcţie din comună care are ca destinaţie specială învăţământul preşcolar.”

Noua grădiniță din Hârtop dispune de condiții deosebite în ceea ce privește spațiul și dotările. Grupele sunt pline de culoare, beneficiind de mobilier nou și materiale didactice variate. Clădirea va fi încălzită în sezonul rece de o centrală pe lemne, imobilul școlar fiind realizat după cele mai standarde pentru asigurarea confortului termic.

Obiectivul funcționează ca unitate GPN (Grădiniță cu Program Normal).

Aceasta este construită în cadrul Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii (PRET) cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României.

Unul dintre scopurile proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii pentru învăţământul preşcolar.

Construcţia clădirii a început la finele anului 2018. Lucrările s-au prelungit şi din cauza pandemiei.
Primăria Comunei Hârtop a avut propria contribuţie. Au fost alocate fonduri pentru amenajarea căii de acces, a zidului de sprijin, spațiilor verzi și a unei parcări, lucrări care au prelungit momentul inaugurării.

ȘTIRI