Două eleve ale Colegiului „Nicu Gane” au obținut locul III și mențiune la Olimpiada Națională de Științe Socio-UmaneEducație

Două eleve ale Colegiului „Nicu Gane” au obținut locul III și mențiune la Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane

       Accesări: 3367

Debut excelent în cele mai importante competiții școlare. Două eleve ale Colegiului Național „Nicu Gane” au reușit să bifeze primele rezultate deosebite pentru unitatea de învățământ din Fălticeni, dar ca reprezentanți ai județului Suceava. Elevele Andreea Mircea și Nicoleta Avram se numără printre premianții Olimpiadei Naționale de Științe Socio-Umane de anul acesta.

Andreea și Ecaterina au concurat la disciplina Psihologie, unde s-au calificat 66 de participanți din toate județele țării și municipiul București.

Ambele reprezentante ale Colegiului Național „Nicu Gane” au fost la prima prezență la etapa națională.

Andreea Mircea, originară din municipiul Fălticeni, a câștigat premiul al treilea, în timp ce Nicoleta Avram, originară din comuna Cornu Luncii, și-a adjudecat una dintre mențiunile olimpiadei.

Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane s-a desfășurat la Slobozia, în județul Ialomița, în perioada 7 -11 aprilie 2023.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Andreea este îndrumată de profesorul Ioan Caulea, iar Nicoleta de profesoara Cristina Nechifor. Cei doi profesori au reușit să obțină performanțe deosebite și la edițiile anterioare ale etapei pe țară.

Premierea elevilor olimpici s-a desfășurat marți într-un cadru festiv.

Elev Andreea Mircea

„Psihologia este un domeniu care mi-a stârnit curiozitatea prin complexitatea sa și prin nivelul de cunoaștere pe care ni-l oferă asupra lumii. M-a bucurat într-un mod deosebit participarea la etapa națională. Consider ca este o experiență unică, prin intermediul căreia mi-am testat limitele, completându-mi, totodată, viața de elev. Pregătirea pentru olimpiadă presupune multă muncă, dar când ai alături un profesor cu o energie atât de pozitivă, materia devine instant mai atrăgătoare și mai plăcută. Îi mulțumesc domnului profesor Ioan Caulea pentru susținere, îndrumare și încurajare!

Profesor Ioan Caulea

„Acesta este unul dintre momentele în care un profesor se simte împlinit din punct de vedere profesional. În spatele unui asemenea rezultat de excepție sunt sute de ore de muncă, o relație de comunicare deosebită cu elevul și încredere reciprocă. Meritul principal este al Andreei pentru că a urmat cu precizie sfaturile și îndrumările profesorului, pentru că a acceptat această provocare educațională și că a preferat să-și dedice timpul liber pregătirii acestei competiții, mai ales în condițiile în care cei 66 de participanți erau cei mai buni din țară la disciplina Psihologie. Andreea este un copil extraordinar și un elev de excepție, demn de toată lauda.”

Elev Nicoleta Avram

Aceasta experiență a reprezentat, prin definiție, o modalitate prin care am reușit să mă dezvolt din punct de vedere cognitiv, să cunosc o mulțime de oameni noi și să dobândesc amintiri unice, de care îmi voi aminti cu drag. Fiind ultimul an în care am putut participa la o olimpiadă ,m-am bucurat pe deplin de aceasta minunată oportunitate, care mi s-a oferi, de a reprezenta județul la etapa națională de psihologie. Locurile noi vizitate, informațiile acumulate ,alături de toți cei care s-au ocupat, ca totul să se desfășoare bine, creionează frumusețea zilelor pe care le-am petrecut în Ialomița, un loc care va avea mereu un loc special în inima mea. Sunt recunoscătoare atât doamnei diriginte, Nechifor Cristina, pentru sprijinul necondiționat acordat, cat si domnilor profesori (domnul profesor Ioan Caulea și Daniel Rusu) care ne-au însoțit și au avut grija sa fim în siguranță cu toții, să creeze o atmosferă plăcută, diminuând dorul de casă. În definitiv, această ocazie de a petrece într-o maniera inedita și plăcută începutul vacantei de Paște rămâne, fără îndoială, o experiență minunată, ce se caracterizează prin trăinicia cu care va rămâne în memoria tuturor participanților!

Profesor Cristina Nechifor

„Nicoleta Avram, o elevă de nota 10, prima în clasă în fiecare an școlar, a confirmat valoarea ei și în cadrul Olimpiadei de Psihologie. A obținut 10 la etapa locală, 9,50 la etapa județeană și Mențiune la etapa națională. O fată frumoasă, inteligentă, harnică și perseverentă. Sunt mândră de ea! Performanța ei este motiv de bucurie și satisfacție profesională, un imbold pentru elevii mei: îndrăzniți, munciți, puneți suflet și veți fi învingători!”

Rezultate obținute cu multă muncă

Satisfacția este mare pentru ambele eleve. Andreea Mircea a încheiat etapa națională cu nota 9,30, iar Nicoleta Avram cu nota 8,50.

Rezultatele au fost obținute după numeroase ore de studiu și pregătire, atât individual, cât și cu profesorii de la colegiu.

Andreea este elevă în clasa a XI-a la Științele Naturii, iar Nicoleta în clasa a XII-a la Filologie.

Demn de menționat este și faptul că profesorii Ioan Caulea și Daniel Rusu au fost delegați să însoțească lotul județului Suceava, format din 17 elevi, la Olimpiada Națională de Științe Socio-Umane.

Lotul județean s-a întors cu șase premii, un premiu întâi la Educație Civică, un premiu III la Psihologie și patru mențiuni la Psihologie, câte una la Sociologie, Economie, Educație Civică și Filosofie.

Rezultatele sunt deosebite, în condițiile în care loturile unor județe nu au obținut niciun premiu la olimpiadă.

Gazdele competiției au transmis faptul că această olimpiadă conturează un context profitabil în care geniul se întâlneşte cu talentul, perseverenţa şi disciplina, totul într-o ecuaţie în care toţi sunt câştigători, iar prezenţa elevilor olimpici este cartea de vizită ce validează realitatea învăţământului românesc, una nuanţată de spirit competitiv, dinamism şi eleganţă.

ȘTIRI