Intervenție ca la carte făcută de un tânăr polițist din Cornu Luncii. El i-a promis unui șofer băut că va fi „ajutat”Exclusiv

Intervenție ca la carte făcută de un tânăr polițist din Cornu Luncii. El i-a promis unui șofer băut că va fi „ajutat”

       Accesări: 5762

Meseria de polițist presupune responsabilitate, acțiune și imparțialitate. Indiferent de împrejurare, totul este raportat la lege. Ghidat după aceste principii, un tânăr agent din comuna Cornu Luncii, chiar dacă se afla în timpul său liber, el n-a uitat rolul și misiunea pe care le are chiar și atunci când este în afara programului de lucru.

Laurențiu Zimbru este numele acestui tânăr polițist, care n-a stat cu mâinile în sân, într-un caz petrecut în traficul auto, pe care l-a gestionat cu calm, tact și înțelepciune.

Duminica trecută, la primele ore ale dimineții, el se întorcea spre casă, de la Suceava spre Mălini, pe drumul județean 209 A.

Pe raza localității Horodniceni, un autoturism Nissan era răsturnat în șanțul din dreapta, fapt care i-a atras atenția tânărului polițist, care se afla în timpul liber.

Precum bunul samaritean, agentul de poliție Zimbru n-a plecat mai departe, ci s-a oprit din drumul său ca să ofere ajutor.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În mașină se aflau două persoane, șoferul și un pasager aflat pe locul din dreapta față. Laurențiu observase, în timp ce se îndrepta spre mașina din șanț, că un bărbat s-a dat jos, cu greutate, din autoturism, ieșind de la volanul mașinii.

Crezând că este rănit, polițistul din Cornu Luncii l-a întrebat dacă se simte bine și dacă trebuie să cheme ambulanța. Șoferul i-a răspuns că nu este nevoie, dar vorbea incoerent și emana halenă alcoolică.

În mod automat, Laurențiu Zimbru și-a schimbat imaginea de ansamblu, cu privire la evenimentul rutier, produs în jurul orei 3:30.

Tot atunci și-a dat seama, auzind altă voce, că în mașină se mai află o persoană, pe locul pasagerului din dreapta, însă aceasta nu putea ieși din mașină, deoarece autoturismul era răsturnat pe partea dreaptă.

Polițistul n-a stat pe gânduri, anunțându-i imediat pe colegii de la SPR Mălini, cărora le-a relatat existența unui eveniment rutier, în care un autoturism se află în șanț, iar un bărbat se află sub influența alcoolului, iar un altul este pasager și este posibil să fie rănit.

Între timp au fost efectuate apeluri la Ambulanță și SMURD.

Agentul de poliție Laurențiu Zimbru s-a asigurat ca, până la venirea polițiștilor, șoferul să nu părăsească locul faptei, acesta purtând în continuare discuții cu conducătorul auto, care solicita un autovehicul pentru scoaterea mașinii din șanț.

Pentru a-l liniști, tânărul agent i-a spus bărbatului că i-a sunat pe câțiva prieteni, care vor veni cu mașini de teren, ca să-l ajute pentru a-i tracta mașina. Realitatea era, însă, cu totul diferită.

Șoferul nici nu bănuia că în fața lui se afla un polițist.

După circa 15 minute, polițiștii SPR Mălini au ajuns la fața locului.

Aceștia au explicat bărbatului aflat sub influența băuturilor alcoolice despre măsurile legale ce trebuie luate în această situație și, în același timp, că vor face verificări.

De cealaltă parte, paramedicii SMURD și cei de la Ambulanță au cooperat pentru extragerea pasagerului.

Polițiștii SPR Mălini l-au testat pe șofer cu etilotestul, rezultatul fiind 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În urma prelevării probelor de sânge, valoarea alcoolemiei s-a ridicat la 2,23 g/l alcool pur în sânge.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”. Câteva zile mai târziu, pe 13 martie, polițiștii l-au reținut pe șofer pentru 24 de ore, acesta fiind trimis în arestul IPJ Suceava.

Vestea săvârșirii faptei de către agentul de poliție, originar din comuna Cornu Luncii, s-a răspândit repede, Laurențiu fiind felicitat pentru modul în care s-a comportat și acționat, întocmai unui polițist dedicat meseriei.

Laurențiu Zimbru este agent al Secției de Poliție Rurală Pojorâta, unde lucrează de un an și patru luni.

ȘTIRI