Inspectorii Gărzii Forestiere au identificat stive de bușteni într-o fermă de vaci din comuna Slatina. Administratorul firmei nu avea documente legale de proveniență pentru materialul lemnosRural

Inspectorii Gărzii Forestiere au identificat stive de bușteni într-o fermă de vaci din comuna Slatina. Administratorul firmei nu avea documente legale de proveniență pentru materialul lemnos

       Accesări: 2557

În baza informațiilor deținute la nivelul instituției, la data de 14 martie 2023, Garda Forestieră Suceava, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – B.I.C.M.A. și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, au efectuat verificări la punctul de lucru al unui operator economic cu obiect de activitate întreținerea și îngrijire a animalelor de fermă, localizat în sat Herla, comuna Slatina.

În incinta punctului de lucru, echipa de control a identificat stive de materiale lemnos sub formă de buștean, acoperite parțial cu folie de plastic, pentru care administratorul societății nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

În urma inventarierii efectuate de către delegații Gărzii Forestiere Suceava, a rezultat un volum de 142 mc buștean rășinoase, cu o valoare de peste 36.000 lei.

Întrucât nu au fost prezentate justificări legale cu privire la deținerea materialelor lemnoase, echipa de control a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, fiind ridicată, transportată și predată în custodia ocolului silvic Mălini.

Alma Clinic

Garda Forestieră Suceava va continua verificările privind trasabilitatea materialelor lemnoase identificate fără proveniență legală, urmând a se lua măsurile ce se impun.

ȘTIRI