Comuna Boroaia va găzdui Festivalul de folclor „Comori de Suflet Românesc”. Evenimentul are loc duminicăRural

Comuna Boroaia va găzdui Festivalul de folclor „Comori de Suflet Românesc”. Evenimentul are loc duminică

       Accesări: 1368

Muzica populară este unul dintre elementele care definesc tradiția românească. Promovarea acesteia și afirmarea unei noi generații de soliști și de ansambluri sunt printre obiectivele Festivalul de folclor „Comori de Suflet Românesc”. Evenimentul este, de fapt, un concurs organizat la nivel județean ce își propune revitalizarea formelor de manifestare culturală și valorificarea folclorului muzical, literar și coregrafic.

Ultima etapă zonală, dintre cele patru programate în cadrul manifestării, este dedicată spațiului rural din împrejurimile municipiului Fălticeni și se va desfășura în comuna Boroaia.

Festivalul concurs va avea loc duminică, 19 martie, de la ora 13.

Organiztorul evenimentului este Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.

Manifestarea are un caracter educativ pentru artiştii amatori din lumea satului şi doreşte să sensibilizeze opinia publică în vederea identificării valorilor culturale tradiţionale specifice oordonator fiecărei vetre folclorice.

Codrin Benta

Căminul Cultural „Mihai Boleac”, cea mai modernă unitate de acest gen din zona Fălticeni, va găzdui evenimentul amintit.

Festivalul de folclor „Comori de Suflet Românesc” are ca obiectiv descoperirea și promovarea valorilor umane și a talentelor din județul Suceava.

Important de menționat este faptul că joi, 16 martie, este termenul limită pentru înscrierile la etapa rezervată artiștilor și ansamblurilor din zona Fălticeni.

Faza finală va avea loc în luna iulie la Câmpulung Moldovenesc.

ȘTIRI