Amendă de 35.000 de lei pentru un agent economic din Bogdănești. 310 m.c. de buștean au fost confiscațiRural

Amendă de 35.000 de lei pentru un agent economic din Bogdănești. 310 m.c. de buștean au fost confiscați

       Accesări: 5999

Se înmulțesc verificările la firmele care prelucrează materialul lemnos. Lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au desfășurat în prima jumătate a lunii septembrie nu mai puțin de 40 de controale în tot județul atât la sediul unor operatori economici, cât și în traficul rutier pentru depistarea transporturilor fictive de bușteni. Acțiunea, desfășurată cu sprijinul agenților S.I.C.E. (Serviciul de Investigare a Criminalității Economice), s-a încheiat cu o ploaie de amenzi.

Printre cei care au fost sancționați se numără și un operator economic din Comuna Bogdănești.

Inspectorii Gărzii Forestiere au constat în urma controlului diferențe dintre stocurile identificate în depozitul societății și stocurile scriptice.

Agenții au amendat firma cu 35.000 de lei și au dispus confiscarea unei cantități de 310 m.c. de buștean rășinoase și foioase, cât și cherestea.

Valoarea materialului lemnos a fost evaluată la peste 64.000 de lei.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pe lângă amenzi, polițiștii au întocmit dosare penale cu legătură în fapte de natură penală din sfera fraudelor fiscale.

Controalele derulate în primele două săptămâni din septembrie s-au încheiat cu un total de 31 de amenzi, în valoare de 151.000 de lei. Inspectorii au confiscat peste 150 m.c. de buștean, în valoare de 65.500 de lei.

În urma acelorași verificări au fost identificați 64 m.c. de material lemnos provenit din tăieri de arbori fără drept. Inspectorii au sesizat parchetele competente, paguba fiind evaluată la 29.000 de lei.

ȘTIRI