Apare prima rețea de internet gratuit în Fălticeni. Opt zone din oraș sunt incluse în proiectul de 15.000 de euroLocal

Apare prima rețea de internet gratuit în Fălticeni. Opt zone din oraș sunt incluse în proiectul de 15.000 de euro

       Accesări: 2066

Toamna se numără banii europeni. Primăria Municipiului Fălticeni a primit fonduri pentru implementarea unui unei noi investiții. Autoritățile locale au depus în urmă cu câteva luni un proiect pentru realizarea primei rețele de internet gratuit din oraș și au reușit să obțină finanțarea solicitată.

Sistemele pentru internetul gratuit vor fi montate în opt locuri din oraș.

Autoritățile locale au orientat investiția spre zonele cele mai frecventate de tineri și adulți. Internetul gratuit va fi disponibil în Parcul Prefecturii, în Parcul Policlinicii și în Parcul de Aventură.

Rețeaua va fi funcționa și la Baza de Agrement „Nada Florilor”, Teatrul de Vară și la Pontonul plutitor.

Internetul gratuit va putea fi accesat în Piața Nada Florilor, pe Stadionul „Constantin Jamaischi” (fostul Stadion al Tineretului) și pe Aleea Pietonală din centru.

Mahanu Design

„Am reușit să bifăm un proiect poate nu atât de mare ca valoare, dar care ne pune pe harta investițiilor lansate în toată Europa.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Sunt bucuros să vă anunț faptul că vom avea rețea de internet gratuit în Fălticeni. Am ales opt locuri în care va fi permanent internet. Avem mulți utilizatori de telefoane mobile inteligente care se vor bucura de această facilitate.”

Proiectul are o valoare de 15.000 de euro și va fi implementat în câteva zile.

Internetul gratuit va fi disponibil în locurile menționate începând cu 21 septembrie.

Municipiul Fălticeni este una cele 13.000 de localități de pe tot cuprinsul Europei care beneficiază de pe urma inițiativei WiFi4EU, lansată de Comisia Europeană.

Proiectul promovează accesul gratuit la internetul în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în UE, și, potrivit inițiatorilor, conturează viitorul digital al Europei.

Programul le oferă municipalităților posibilitatea de a solicita un cupon valoric în valoare de 15.000 de euro, utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul municipalității, unde nu există conectivitate la internet gratuit.

ȘTIRI