Începe recepția finală la noul spital din Fălticeni. Managerul Vlad Morariu: Toți s-au arătat încântați de proiect și de calitatea lucrărilor executateSănătate

Începe recepția finală la noul spital din Fălticeni. Managerul Vlad Morariu: Toți s-au arătat încântați de proiect și de calitatea lucrărilor executate

       Accesări: 2854

La un pas de inaugurare. Noul spital din Fălticeni este în atenția comisiei pentru recepția finală a lucrărilor, cea de care depnide acum deschiderea unității medicale. Specialiștii ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții), ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) și DSP (Direcția de Sănătate Publică) s-au reunit în prima ședință de lucru la care au participat reprezentanți ai Primăriei și ai constructorilor, diriginți de șantier și proiectanți.

Întrunirea s-a desfășurat joi, 6 mai, scopul acesteia fiind analiza întregului proiect, atât a documentației, cât și a obiectivului în sine.

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, a lăsat să se înțeagă faptul că această ultimă etapă, practic una de evaluare generală, a început cu dreptul, iar opiniile specialiștilor legate de întregul proiect sunt pozitive.

Managerul spitalului susține că membrii comisiei „s-au arătat încântați” de noul spital sub aspect constructiv și calitativ.

„Astăzi, 6 mai, am avut plăcerea de a conduce prima ședință de lucru a comisiei de recepție finală a investiției „Noul Spital Municipal Fălticeni“. Au participat reprezentanții instituțiilor ce au emis avize conform legislației în vigoare la începerea lucrărilor respectiv, Inspectoratul de Stat în Construcții, ISU Suceava, DSP Suceava, reprezentanți ai Primăriei Fălticeni precum și alți invitați implicați în realizarea acestui proiect, constructori, diriginți de șantier, proiectanți de specialitate.”, a explicat managerul Morariu. „Cu toții s-au arătat încântați de modul în care a fost realizat proiectul, de calitatea lucrărilor executate, implementarea normativelor naționale și europene în proiect precum și diversitatea serviciilor medicale care le va oferi acest nou spital. Sper ca verificările comisiei de recepție finală să se încheie cât mai curând, iar sfârșitul acestei luni să ne prindă în noua clădire.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Deschiderea noului spital din Fălticeni depinde acum de câteva semnături și avize ale aceleiași comisii.
Recepția la finalizarea investiției este un moment decisiv pentru cel mai important proiect medical din Fălticeni și cel mai nou spital din sistemul public de sănătate construit în regiunea Moldovei.

Perioada recepției și obținerea documentației care va permite începerea activității în unitatea medicală ar putea încheiate peste câteva zile. Rezultatul acestei evaluări finale va fi cunoscut în curând.

Managerul Vlad Morariu și primarul Cătălin Coman speră ca, cel mai târziu, în luna iunie să fie primiți primii pacienți în noul spital din Fălticeni.

Unitatea medicală dispune de șapte corpuri de clădire, trei săli de operații ultramoderne, compartiment primiri urgențe la standarde actuale, saloane pentru recuperare post operatorie, lifturi pentru personal medical și pacienți, saloane cu băi și dușuri proprii, fluxuri separate pentru fluide medicale și oxigen, și dotări de ultimă generație.

Noul spital are în zona de echipamente și primul Computer Tomograf din istoria unității medicale fălticenene, un RMN, sisteme avansate de imagistică medicală, paturi cu monitorizare inteligentă și aparatură medicală de înaltă performanță.

Pe 8 iunie 2021 se vor împlini exact 30 de ani de la începerea lucrărilor la noul spital din Fălticeni. La acea vreme, în iunie 1991, director al spitalului era medicul primar chirurg Constantin Moldovan.

ȘTIRI