Accesări: 174

Moment important pentru absolvenții de gimnaziu. Astăzi, 14 iunie, începe Evaluarea Națională, examenul pe care baza căruia vor fi repartizați la liceu. Prima proba este cea scrisă la Limba română.

Joi, 16 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă (acolo unde este cazul).

Probele sunt monitorizate audio-video.

250 de elevi din municipiul Fălticeni, de la patru școli gimnaziale și două colegii, susțin anul acesta Evaluarea Națională.

Accesul candidaților în unitățile de învățământ este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise.

Timpul pentru redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii speciale pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Elevii nu au voie să intre în sală cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri sau alte materiale ajutătoare care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor și nici cu telefoane mobile și orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 24 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

ȘTIRI