Începe campionatul feminin de fotbal în liga secundă. CSS „Nicu Gane” va disputa trei jocuri în noiembrieSport

Începe campionatul feminin de fotbal în liga secundă. CSS „Nicu Gane” va disputa trei jocuri în noiembrie

       Accesări: 410

După o lungă aşteptare, Federaţia Română de Fotbal a decis reluarea meciurilor de fotbal şi în Liga a 2-a feminină, eşalon în care participă şi echipa de fotbal a Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” Fălticeni.

În urma discuțiilor purtate cu echipele și a faptului că o parte dintre acestea nu se pot alinia la start din cauza problemelor cauzate de pandemie la nivel național, s-a ajuns la un compromis pentru a da startul competiției pentru cluburile care și-au manifestat intenția de a începe, urmând ca celelalte să se alăture în luna martie.

Astfel, cele 17 echipe participante au fost împărțite în trei grupe. Doar 10 echipe vor începe competiţia în luna noiembrie, împărțite în două grupe, conform criteriilor geografice. Celelalte 7 echipe vor disputa meciurile începând cu luna martie 2021.

CSS Nicu Gane Fălticeni a fost repartizată în Seria 1, alături de alte patru echipe: Navobi Iași, Vulpițele Galbene Roman, Vasas Femina Odorhei 2 şi CSS Târgoviște.

Potrivit programului stabilit de Comitetul Executiv, meciurile se vor disputa în sistem tur-retur-tur. Ulterior se va organiza un play-off în patru echipe, în care se vor califica câștigătoarele celor 3 grupe + locul 2 din Grupa 3. Primele două clasate vor promova în Liga 1 feminin.

În ediția 2020/2021 a Campionatului Național Liga 2 Feminin nu va retrograda nicio echipă care va participa în competiție. Echipele care nu vor disputa niciun meci în acest sezon, vor retrograda direct în Liga 3 feminin.

Echipa din Fălticeni a început pregătirea pentru noua ediţie de campionat încă din luna septembrie. Anul acesta fetele vor juca doar trei etape: Navobi Iași – CS Nicu Gane Fălticeni (15 noiembrie), CS Nicu Gane Fălticeni – Vasas Femina Odorhei 2 (18 noiembrie), Vulpițele Galbene Roman – CS Nicu Gane Fălticeni (22 noiembrie). Ultimul meci al turului, în compania echipei CSS Târgovişte, va avea loc în primăvara anului 2021.

CSS Nicu Gane îşi va disputa meciurile de pe teren propriu  pe terenul de fotbal al comunei Preuteşti.

Antrenorul Marcel Irimie şi noul său colaborator, profesorul Adrian Dănilă, vor avea la dispoziţie un lot de 23 de jucătoare.  


Portari: Ciobanu Miruna, Nechita Monica, Cuciureanu Dana.

Fundaşi: Parasca Bianca, Buburuzan Andreea, Holtzhauser Mihaela, Bejenaru Anda, Lazăr Andreea, Mnesciuc Ioana, Daria Iulia, Maftei Daria, Viţelariu Cătălina.

Mijlocasi: Maxinese Cătălina, Aionaei Petruța, Săuţa Iuliana, Drîmbă Mădălina, Gîscă Sînziana, Loghin Bianca, Leonte Alesia.

Atacanti: Casian Loredana, Viziteu Dorina, Boliacu Denisa, Sîrghie Elena.

Premergător debutului în noul sezon, lotul de jucătoare şi stafful tehnic vor efectua testarea pentru depistarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, cerută de protocolul FRF.

ȘTIRI