Incendiu propagat de la afumătoarea unei  gospodării din comuna Râșca. Adăpostul animalelor și depozitul de furaje s-au făcut scrumRural

Incendiu propagat de la afumătoarea unei gospodării din comuna Râșca. Adăpostul animalelor și depozitul de furaje s-au făcut scrum

       Accesări: 2717

Un incendiu puternic a izbucnit într-o gospodărie din comuna Râșca.

Alerta s-a dat în această după-amiază,  în jurul orei 14.44, iar intervenția salvatorilor s-a încheiat după ora 17.00.

La fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Râșca și Bogdănești,  cu patru autospeciale de stingere.

Potrivit informațiilor oferite de Inpectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelorardea generalizat o construcție corp comun, majoritară din lemn, cu pericol de propagare a flăcărilor la două case de locuit.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza flăcării scăpate de sub control, de la o afumătoare amplasată în laterala construcției.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pagubele produse de foc sunt importante. Au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje, corp comun, cu bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați.

Nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat cele două case de locuit, cu bunurile aferente.

În urma incendiului relatat, pompierii suceveni au transmis o serie de recomandări în atenția cetățenilor care folosesc afumători:  

Nu folosiți afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;

Afumătorile se confecţionează din zidărie de cărămidă şi materiale incombustibile şi se vor amplasa independent de celelalte construcţii din gospodărie;

Nu folosiți afumători improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare;

Evitați ca grăsimea scursă de pe preparatele din carne să ajungă pe zone fierbinți ori în contact cu sistemul de producere a fumului.

ȘTIRI