Incendiu la roata unui autotren care se deplasa în comuna Cornu Luncii. Focul s-a extins la semiremorcăRural

Incendiu la roata unui autotren care se deplasa în comuna Cornu Luncii. Focul s-a extins la semiremorcă

       Accesări: 8624

Necazul te lovește atunci când te aștepți mai puțin. Șoferul unui autotren Volvo, aflat pe raza comunei Cornu Luncii, s-a trezit cu un incendiu, izbucnit la scurt timp după ce a oprit vehiculul de tonaj. Acesta transporta marfă pentru magazinele Lidl, iar în timp ce se deplasa din direcția Gura Humorului spre Fălticeni, a fost anunțat prin stație de un alt participant la trafic că în partea dreaptă din spate a semiremorcii iese fum.

Șoferul, un bărbat de 29 de ani, din județul Bihor, a oprit autotrenul în afara carosabilului și a constatat că informația primită de la colegii săi se confirmă.

Janta unei roți din spatele semiremorcii era tăiată în totalitate, iar șoferul a încercat să o schimbe cu una de rezervă. La scurt timp a început să bată vântul, iar roata a început să fumege.

Bărbatul a luat stingătorul pe care îl avea în cabină pentru a stinge focul, însă fără rezultat, deoarece focul s-a extins pe partea laterală a semiremorcii. S-a ajuns la un incendiu în toată regulă.

Acesta s-a petrecut miercuri dimineața, pe DN 2E.

Lucrătorii de poliție din cadrul SPR Mălini, au fost sesizați prin 112, de un conducător auto, despre izbucnirea incendiului la un autotren.

Pentru că flăcările s-au extins pompierii au fost chemați în ajutor.

Au intervenit echipajele din cadrul Detașamentului Fălticeni și un echipaj din cadrul SVSU Cornu Luncii.

Flăcările au distrus anvelopa dreapta spate, instalația electrică și termoizolația mașinii, furtunul de aer la instalația de frânare, perna de aer, iar în interiorul semiremorcii s-a degradat un cauciuc și o jumătate palet marfă.

Pompierii au stabilit cauza incendiului: efect termic prin frecare.

ȘTIRI