Incendiu în municipiul Fălticeni. Două solarii s-au făcut scrum. Flăcările au afectat și acoperișul  gospodărieiLocal

Incendiu în municipiul Fălticeni. Două solarii s-au făcut scrum. Flăcările au afectat și acoperișul gospodăriei

       Accesări: 2574

Marți este, câteodată, o zi cu ghinion. Un incident nedorit a distrus munca și investiția dintr-o gospodărie aflată în municipiul Fălticeni. S-a întâmplat azi noapte, în jurul orei 2:10, pe strada Teilor, în zona Nada Florilor, când un incendiu puternic s-a declanșat, după care s-a extins.

Pompierii Detașamentului Fălticeni au fost solicitați la fața locului.

Intervenția s-a desfășurat cu trei autospeciale de stingere, alături de paramedicii SMURD, prezenți, la nevoie, pentru acordarea de prim ajutor.

La sosirea echipajelor ardeau generalizat două solarii.

Flăcările s-au extins și au cuprins o porțiune din acoperișul casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Mahanu Design

Incendiul a fost lichidat după două ore de începerea intervenției pompierilor.

Flăcările au făcut scrum două solarii, construite pe structură din lemn și acoperite cu folie din material plastic, suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați.

Acoperișul casei a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Coșul de fum provenea de la sistemul de încălzire al solariilor.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat casa de locuit, cu bunurile aferente.

Pompierii transmit publicului să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

Coșuri pentru evacuarea fumului
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

ȘTIRI