Hoții au dat atacul pe malul iazului din Fălticeni. Aceștia au dispărut cu barca de canotaj folosită în competițiiLocal

Hoții au dat atacul pe malul iazului din Fălticeni. Aceștia au dispărut cu barca de canotaj folosită în competiții

       Accesări: 7522

Hoții nu iartă nimic. Aproape orice poate fi pentru ei o sursă de bani necuveniți. Indivizi necunoscuți au sustras, de pe malul Iazului Șomuz, una dintre bărcile aflate în proprietatea unui club sportiv.

Este barca de canotaj pe care tinerii campioni care se antrenează la Fălticeni o folosesc la competițiile naționale.

Aceasta era legată pe un peridoc, împreună cu alte două bărci.

Hoții au furat-o pe cea aflată pe rândul de jos și s-au făcut nevăzuți. Antrenorul Nicu Despa a observat lipsa acesteia, astăzi, când s-a întors din concediu, pe când verifica.

Antrenorul canotorilor a rămas înmărmurit și credea că nu vedea bine, atunci când barca lipsea de pe peridoc. Nicu Despa se gândea, la început, că este o glumă proastă, dar, din păcate, nu era.

Mahanu Design

A căutat-o peste tot, pe malul iazului, prin împrejurimi.

„Nu-mi venea să cred ochilor când am văzut. Barca de canotaj lipsea de pe suportul peridocului. Am căuta-o peste tot. Am stat de vorbă și cu oamenii.”, ne-a declarat antrenorul. „Barca era legată. Era o barcă pentru competiții. Sperăm s-o găsim cu ajutorul polițiștilor”.

Antrenorul Nicu Despa a depus plângere la Poliție, iar oamenii legii desfășoară cercetări în acest caz.

Furtul a fost săvârșit, după ce tinerii canotori s-au întors de la Campionatul Național, unde s-au remarcat prin rezultate deosebite.

Barca de competiție furată se afla într-un perimetru împrejmuit cu gard și închis cu lacăt, unde sunt și alte bărci cu care se antrenează tinerii canotori. În zonă, la Complexul de Agrement, sunt amplasate mai multe camere video.

Se pare că hoții s-au strecurat cu barca pe malul iazului.

Barca de canotaj are 10 metri lungime, două locuri și este din fibră de sticlă. Este cea cu care canotorii din zona Fălticeni au bifat numeroase performanțe deosebite în competițiile naționale și internaționale.

Antrenorul canotorilor campioni face haz de necaz și spune că „barca ar putea fi folosită doar pe post de ghiveci de flori”. Dezamăgit de cele întâmplate, Nicu Despa are totuși speranța că produsul furat va fi găsit într-un fel sau altul.

Toate bărcile celor două cluburi „CSS Nicu Gane” și „CSM Suceava” sunt depozitate în această perioadă în aer liber din două motive: în perioada verii au loc antrenamente pentru diferite competiții, iar noua bază nautică, care va fi și cea mai modernă din țară, este deja în lucru.

Orice informație legată de produsul furat sau de autorii faptei poate fi de ajutor în ancheta demarată de Poliția Municipiului Fălticeni.

ȘTIRI