Greva generală din educație continuă. Profesorii din zona Fălticeni și din județ au protestat și astăziEducație

Greva generală din educație continuă. Profesorii din zona Fălticeni și din județ au protestat și astăzi

       Accesări: 454

Profesorii nu se opresc. Angajații din unitățile de învățământ din județ continuă protestele, revendicările acestora fiind, în continuare, tratate cu dispreț de guvernanți. Peste 1.000 de cadre didactice s-au adunat joi, 8 mai, pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, arătând că nu au de gând să renunțe la drepturile care li se cuvin.

Liderii celor două sindicate i-au încurajat pe cei prezenți să nu renunțe și să nu cedeze, amintind motivele pentru care au decis declanșarea grevei generale.

La protestul de joi au participat și profesori din zona Fălticeni, de la grădinițe, școli și colegii.

Aceștia au anunțat că vor participa vineri, 9 iunie, la un nou protest de amploare ce se va desfășura la București.

Profesorii au continuat mitingul de joi cu un marș desfășurat pe câteva dintre cele mai importante străzi ale municipiului Suceava.

Este important de menționat și faptul că 98% dintre membrii de sindicat din unitățile de învățământ ale județului sunt în grevă.

La nivelul zonei Fălticeni, procentajul depășește 90%.

Cel mai mare protest declanșat în mediul educațional, în ultimii 18 ani, se află în cea de-a treia săptămână, iar sindicatele din educație au anunțat că greva generală continuă până când solicitările profesorilor vor fi rezolvate.

Mesajul sindicaliștilor vine după ce președintele Klaus Iohannis i-a atacat pe profesori spunând că Guvernul le-ar fi dat „tot ce au cerut” și că „îndrăznesc să pună în dificultate examenele naționale“.

ȘTIRI