Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru Autostrada A7 Siret – Suceava – BucureștiActualitate

Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru Autostrada A7 Siret – Suceava – București

       Accesări: 18904

Unul dintre cele mai așteptate și importante proiecte intră în linie dreaptă. Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru Autostrada A7, coridorul rutier de mare viteză care va lega nordul de sudul țării. Anunțul a fost făcut miercuri de Gheorghe Flutur, în timpul vizitei pe șantierul lucrărilor de modernizare executate la DJ 208 A (Suceava – Liteni – Dolhasca).

Contractul va fi semnat de Lucian Bode, ministrul transporturilor în prezența președintelui CJ Suceava.

Autostrada A7 va porni de la Siret spre Suceava și va continua spre Dolhasca până spre București.

Gheorghe Flutur a explicat că aceasta va fi cea mai mare investiție din istoria județului Suceava.

Valoarea proiectului se cifrează la 2,5 miliarde de euro.

Am o veste bună și caldă. Săptămâna viitoare, împreună cu ministrul transporturilor, vom semna investiția cea mai mare din istoria județului Suceava, Autostrada A7 Siret – Suceava – Dolhasca – Pașcani București. Se dă drumul la o investiție de 2,5 miliarde de euro, pe bani europeni”, a spus Flutur. „Asta înseamnă dezvoltare. Sunt convins că asta va însemna și stop imigrărilor și plecărilor tinerilor la muncă în străinătate. Pentru că pe lângă autostradă sunt convins că vor apărea numeroase zone industriale. De aceea, mandatul următor va fi un mandat al șantierelor de infrastructură mare în județul Suceava”.

Autostrada A7, supranumită și „Coloana vertebrală a Moldovei”, va fi drumul de mare viteză pe relația Nord-Sud care va prelua circulația de pe DN 2, unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic auto din regiune.

Tronsonul de Siret-Suceava-Dolhasca-Pașcani măsoară 102 kilometri și se adaugă celor 353 kilometri de la Pașcani la Ploiești.

Autostrada A7 va avea 455 de kilometri de la un capăt la altul, între Siret și Ploiești și va traversa Moldova de la nord la sud.

Șoseaua de mare viteză va trece prin județele Suceava, Iași, Bacău, Vrancea, Buzău și Prahova.

ȘTIRI