Generalul dr. (r) Marius Crăciun și soția acestuia au primit titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Cornu LunciiEveniment

Generalul dr. (r) Marius Crăciun și soția acestuia au primit titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Cornu Luncii

       Accesări: 1013

Recompensați pentru valoare și merite deosebite. Generalul de brigadă doctor (r) Marius Crăciun face acum parte din familia Cetățenilor de Onoare din Comuna Cornu Luncii. Distincția i-a fost înmânată de primarul Gheorghe Fron cu ocazia Zilei Veteranilor, ceremonie desfășurată la Monumentul Eroului din Păiseni.

Înaintea acestui momentul, edilul comunei Cornu Luncii a spicuit din biografia bogată, subliniind rolul pe care ofițerul de rang înalt l-a avut în cadrul Armatei Române.

Marius Crăciun este originar din Fălticeni și are la activ încă un titlu de Cetățean de Onoare, primit din partea Primăriei și Consiliului Local Fălticeni.

Vizibil emoționat și fericit generalul de brigadă doctor (r) și-a exprimat, cu modestie, recunoștința pentru acest moment special și pentru disctinția primită, care îl onorează.

„Sunt extrem de onorat să fiu, azi, aici! Sunt extrem de onorat de gestul comunității cornu-luncene, de gestul domnului primar și de aprecierea pe care nu știu dacă o merit. Probabil că sunt și alții care meritau mult mai multă recunoaștere din partea acestei comunități.”, a declarat Marius Crăciun. „Vă garantez că rămân același fălticenean, cum am fost toată viața. Inima mea bate aici, chiar dacă viața m-a dus departe și m-am însurat cu o teleormăneancă….Vreau să vă mulțumesc tuturor, să vă spun că vă iubesc și cu siguranță ne vom mai vedea în cât mai multe activități desfășurate împreună.”

Primarul Gheorghe Fron l-a numit pe distinsul general de brigadă drept „legendă vie”, amintind că acesta este unul dintre cei mai prețuiți ofițeri români ai momentului.

Doctor în științe militare și informații, fălticeneanul Marius Crăcin era ca militar activ, prin prisma experienței, printre ofițerii vârf de lance ai Armatei Române.

A fost comandantul și fondatorul Serviciului de Operațiuni Speciale al Armatei Române, comandant la Batalionului 64 Parașutiști.

De-a lungul carierei sale prolifice s-a remarcat ca șef de echipă observator al Misiunii ONU în Congo, iar experiența acumulată și cunoștințele dobândite i-au permis să devină instructor și cadru didactic la universități din SUA și România.

În cadrul aceluiași eveniment, soția generalului de brigadă, colonel dr. (r) Alice Crăciun a fost, de asemenea, distinsă cu titlul de Cetățean de Onoare al comunei Cornu Luncii.

Este pentru prima dată când, potrivit primarului Gheorghe Fron, distincția amintită este oferită unui cuplu.

ȘTIRI