Fructele sezonului de vară au apărut în piața din Fălticeni. Cireșele s-au vândut și cu 100 de lei kilogramulLocal

Fructele sezonului de vară au apărut în piața din Fălticeni. Cireșele s-au vândut și cu 100 de lei kilogramul

       Accesări: 3634

Vara bate la ușă și se anunță bogată. Fructele din acest sezon se vând deja în Piața Agroalimentară din Fălticeni, iar tarifele sunt, în unele cazuri, piperate. Pe tarabe au apărut cireșele, care sunt comercializate cu 50 de lei kilogramul.

La acest preț sunt cele mai scumpe fructe din piață, de trei ori mai scumpe decât caisele, piersicile și alte fructe specifice sezonului estival.

Prețul este însă mai bun, spun comercianții din piață.

Săptămâna trecută cireșele erau vândute cu 100 de lei kilogramul.

Cei care nu s-au încumetat să dea banii aceștia, acum le pot cumpăra la jumătate de preț.

Codrin Benta

În această perioadă, caisele costă 15 lei kilogramul. La același preț, în Piața Agroalimentară din Fălticeni, sunt comercializate piersicile și nectarinele.

Din gama fructelor de vară este și zmeura. La tarabe o veți găsi în caserole de 100 sau 125 grame, pentru care veți plăti 10 lei, în timp ce un kilogram de pepene costă 8 lei.

Căpșunile pot fi cumpărate cu 11-12 lei kilogramul. Acum trei săptămâni se vindeau la un preț de aproape trei ori mai mare, cu 30 de lei kilogramul.

Fructele sunt din import, Spania, Grecia, Turcia sau Italia, iar asta justifică, într-un fel, și prețul piperat al acestora. Comercianții spun că prețurile vor scădea în perioada următoare, mai ales că în piață vor apărea și fructele din producția autohtonă.

ȘTIRI